• Napra pontosan még három hétig tart a buzsáki Csiszta Fürdő téli nyitvatartása.

  • Ebben az időszakban kedvezményes árú belépővel látogatható a termálfürdő.

A Balaton déli partjának közelében található Buzsák község termálfürdője, a Csiszta Fürdő. Ahogy az megszokott, a fürdő december első napján állt át a téli nyitvatartásra, ami hagyományosan húsvétig szokott tartani. Ez így lesz idén is, azaz még március 28-ig érvényes a jelenlegi üzemrend.

Ez azt jelenti, hogy a hét minden napján 11 órától 17 óráig tart nyitva a kis fürdő. Mindezt kedvezményes, 2000 forintos jegyárral kompenzálják. Mindenesetre ez azoknak jól jöhet, akik amúgy sem töltenének el több időt a termálfürdőben. A húsvéti hétvégén aztán visszatér a 9 és 18 óra közötti nyitvatartás és várhatóan majd akkortól a jegyárakat is emelik.

A fürdő Balatonfenyves irányából kisvasúttal is megközelíthető. Ennek a menetrendje is mindig igazodik a Csiszta Fürdő működéséhez. Így jelenleg Balatonfenyvesről az első vonat 11:10-kor, az utolsó Csisztáról visszafelé 17:55-kor indul.

A MÁV már kiadta a friss menetrendet és ebből látszik, hogy március 28-tól lesz ezen a vonalon is egy apró változás: reggeli vonatpárral bővül a kínálat. Az első vonat a balatoni településről 9:10-kor fog majd indulni. A nyári hónapokban pedig még további egy vonatpárral egészül ki a kisvasút kínálata. Érdemes tudni, hogy a kisvasútra az országbérlet és a somogyi vármegyebérlet is érvényes, de a teljes árú menetjegy sem drága, egy útra 450 forint.

gyógymedence a buzsáki Csiszta Fürdőben

A termálfürdő Fonyód irányából immár aszfaltozott úton is megközelíthető. Erről korábban itt írtunk.