• A gépészetet és a strandi részt érintő fejlesztések kezdődtek a hajdúböszörményi fürdőben.

  • A tervek szerint a munkákat a nyári szezon kezdetéig befejezik.

Az elmúlt év során derült ki, hogy több nyertes pályázat révén jelentős fejlesztési forráshoz jutott Hajdúböszörmény. Ennek része, hogy a város tulajdonában lévő Bocskai Gyógyfürdőben komoly beruházások valósulhatnak meg, ezek összértéke megközelíti az 500 millió forintot.

A Hajdúböszörményi Televízió (lejjebb görgetve megtekinthető) tudósítása szerint ezek a munkák már javában zajlanak. Kiss Attila polgármester elmondta, hogy egy 300 millió és egy 175 millió forint értékű fejlesztésről van szó, ezeket párhuzamosan végzik.

A 300 millió forintos beruházás a fürdő működését teszi hatékonyabbá. Ennek révén a jövőben hasznosítani tudják a termálvízzel együtt feltörő gázt, illetve a víz hőenergiáját. Ez a gyakorlatban azt fogja jelenteni, hogy nulla lesz a fürdő rezsiköltsége.

A fejlesztés 175 millió forintos része már a vendégek számára is látványosabbnak ígérkezik. Többek között kicserélik a strandi rész burkolatait, teljesen felújítják a szabadtéri gyógymedencét, továbbá a strand zöldfelületei is megszépülnek.

Felmerülhet kérdésként, hogy mindez mennyiben érinti a létesítmény működését? A helyi televízió tudósítása szerint az uszoda – a légtechnikai rendszer cseréje miatt – hétfő óta zárva tart. Viszont a fürdő többi része, azaz a gyógyfürdő és a gyógyászat továbbra is látogatható. A tervek szerint a felújított strandot május végén, június elején vehetik birtokba a vendégek, illetve nyárig újranyitják az uszodát is.

 

A Balatonhoz közeli Csiszta Fürdővel kapcsolatos mai hírünket itt olvashatja.