• A szokásos tavaszi karbantartás lassan a végéhez ér a Ceglédi Gyógyfürdőben, szombaton nyitnak.

  • Hamarosan befejeződik a fürdőben tavaly kezdődött energetikai korszerűsítés is.

Egy korábban elnyert támogatás révén az elmúlt évben jelentős energetikai korszerűsítés vette kezdetét a Ceglédi Gyógyfürdőben. Ahogy korábban már többször is írtuk, ennek része volt, hogy a 2023-as őszi leállás idején kicserélték a fürdő összes nyílászáróját. Ezen felül gépészeti fejlesztés, az épület hőszigetelése, napelemekkel való bővítése is a projekt része. Mindez jelentős megtakarítást jelent az üzemeltetési költségek terén.

A fürdő és a hozzá tartozó apartmanok az elmúlt másfél hétben zárva voltak a tavaszi karbantartási munkák miatt. A február 26-án kezdődött leállás ma ér véget, azaz március 9-től, szombattól kezdődően újra várják a vendégeket.

A karbantartási munkákról a Ceglédi Városi Televízió is beszámolt. A tudósításukban elhangzott, hogy az elmúlt napokban a fürdő dolgozói elvégezték az ilyenkor szükséges burkolatjavításokat, karbantartásokat, tisztítási és takarítási munkákat, továbbá a gépészeti berendezéseket is átvizsgálták.

Kiderült, hogy az említett energetikai korszerűsítés is már a végéhez közeledik, a közelmúltban a napelemeket is beüzemelték. A nyári szezonra pedig a tavalyi viharban károsodott úszómedencét is újra fogják nyitni.

Érdemes megnézni a helyi televízió teljes tudósítását:

 

Egy jelenleg is zajló hajdú-bihari fürdőfejlesztésről itt olvashat.