• Több beruházást megvalósítanak a Ceglédi Gyógyfürdőben, már idén ősszel is újdonságokkal találkozhatnak a vendégek.

  • Szeretnék megszerezni a gyógyhely minősítést, az ehhez kapcsolódó vizsgálatok is elkezdődtek.

Nemrég Szűcs Ádám, a Ceglédi Gyógyfürdő ügyvezető igazgatója volt a Ceglédi Városi Televízió vendége. A szakember elmondta, hogy elfogadható nyári szezont zártak idén. A fürdő forgalma 10-15 százalékkal nőtt, a csúszdapark és a kemping pedig a tavalyival megegyező számokat hozott.

Több fejlesztés is elkezdődött, illetve várható a fürdőben, ezeket is sorra vették. Már zajlik az energetikai korszerűsítés, amire 250 millió forintos támogatást nyertek. Ennek révén többek között megvalósul a főépület hőszigetelése, az összes nyílászáró cseréje, megújul a kazánház, valamint a medencés fölös vizének a hőenergiáját is hasznosítani fogják. A napelemrendszer kiépítését pedig már be is fejezték. Mindezek révén az energiaköltségek terén legalább 20-25 százalékos megtakarítást érhetnek el.

Gyógyászati szárnnyal is bővülni fog a fürdő. Jelenleg a közbeszerzési eljárás előkészítése zajlik és még ebben a hónapban megjelenhet a kiírás. Amennyiben minden a tervek szerint halad, akkor akár még idén elkezdődhetnek az építési munkák.

A termálvizük gyógyvíznek számít, illetve a fürdő gyógyfürdő minősítéssel rendelkezik. Szeretnék ezen felül a gyógyhely címet is megszerezni. Az ehhez kapcsolódó vizsgálatok – például a zajszint, levegőtisztaság negyedéves mérése – már el is kezdődtek, de bő egy éves folyamatról van szó. Mindenesetre a gyógyhely minősítés megszerzése hatalmas presztízst jelentene a fürdő és a település számára.

Ceglédi fürdő gyógymedence

A Ceglédi Gyógyfürdőben a korábbi években jellemzően egy hétig tartott az őszi karbantartási leállás, most viszont kicsit hosszabb lesz. Ebben az időszakban végzik majd el az összes nyílászáró cseréjét, de ezen felül beterveztek egy mosdófelújítást is. Szűcs Ádám elmondása szerint most azt kalkulálják, hogy az utóbbi miként fér majd be a meghirdetett karbantartási szünet idejébe. Az biztos, hogy október 21-én, szombaton újranyitnak. A zárás idejeként most október 9-ét jelölték meg, de elképzelhető, hogy kicsit korábban kell kezdeniük. Mindenesetre ez a napokban kiderül. Frissítés: október 4-én fog kezdődni a karbantartási szünet!

Itt megnézhetik a helyi televízió interjúját: