• Húsz évvel ezelőtt a feltörő gyógyvízre alapozva építettek fürdőgyógyászati központot Püspökladányban.

  • A napokban ünnepelték a fedett gyógyfürdő átadásának a jubileumát.

2003. augusztus 19-én adták át ünnepélyes keretek között a Püspökladányi Fürdőgyógyászati Központot. A lakosság részéről már régóta nagy igény volt erre, hiszen akkor már évtizedek óta működött egy termálvizes strand a településen, de ehhez fedett részleg nem tartozott és gyógyászati kezelések sem voltak elérhetők.

A püspökladányi termálvíz gyógyhatását 1987-ben hivatalosan is igazolták. S végül a 2000-es évek elején sikerült egy pályázati forráshoz jutnia a településnek, aminek révén akkori áron közel 400 millió forintból megépülhetett a fürdőgyógyászatnak is helyet biztosító épület.

Az elmúlt húsz esztendőben több mint 36 ezer vendég fordult meg a fürdőgyógyászaton. Itt reumatológiai szakrendelés is elérhető, valamint olyan – az egészségbiztosító által is támogatott – kezelések, mint a gyógyvizes medencefürdő, iszapkezelés, súlyfürdő, szénsavas kádfürdő, tangentor, gyógytorna.

Egyébként nem pusztán a gyógykezelések miatt éri meg a Sárrét Kincse fürdőbe ellátogatni, hiszen a fürdőszolgáltatásaik is rendkívül kedvező áron vehetők igénybe. Jelenleg a felnőtt napijegy mindössze 1800 forintba, nyugdíjasoknak és diákoknak pedig 1450 forintba kerül.

Püspökladányi Sárrét Kincse fürdő beltéri medencéje

A huszadik évforduló kapcsán tartott ünnepségről a Ladány Tv is beszámolt, a videójukat itt lent tudják megnézni. Ebben további érdekességeket is elhangoznak a gyógyászati központról. Megszólal Szabó Máté, a gyógyfürdő vezetője, továbbá Tóth Lajos jelenlegi és Dr. Molnár László korábbi polgármester is.