• Még idén befejeződhetnek a makói Hagymatikum Gyógyfürdőben folyó építési munkák.

  • Jelenleg már 80 százalékos készültségnél jár a fürdőfejlesztés.

Farkas Éva Erzsébet, Makó polgármestere a Facebook oldalán számolt be arról, hogyan áll a település gyógyfürdőjének a bővítése. Mint írja, mostanra a beruházás készültsége meghaladta a 80 százalékot.

Ez többek között azt jelenti, hogy megtörtént a csúszdák becsatlakoztatása az épületekbe, elkészült a belső medencék és a galéria burkolása, a kültéri medence részbeni fedésének tetőszerkezete előrehaladott állapotban van. Mindezeken túl hamarosan megkezdődhet a Makovecz Imre által megálmodott Atlantisz világ szobrainak beállítása. A gyógyfürdő területén pedig nemsokára megkezdődnek a kertészeti munkálatok.

A makói polgármester prognózisa szerint az építkezés december közepéig befejeződhet. Ugyanakkor ez még nem a nyitás várható dátumát jelöli, hiszen ezt követően kerülhet sor a műszaki átadásra, majd a próbaüzemre.

a makói Hagymatikum fürdő fejlesztése

A Hagymatikum eddigi fürdőkapacitását megduplázó fejlesztés Makovecz Imre elképzeléseinek és a Makona Tervező Iroda terveinek eredményeként valósul meg. A fő attrakció a csúszda- és élménypark lesz, ahol összesen három fedett csúszda és négy élménymedence várja majd a látogatókat. A több mint 3200 négyzetméteres alapterületén megvalósuló projekt magában foglal egy családi és élményzónát, egy csúszdatoronyt és egy napozóteraszos öltözőt is.

A Hagymatikum fürdő közös akciót indított a Mórahalmi Gyógyfürdővel, amiről itt olvashat.