• Sok fürdő újranyit a jövő héten, illetve számos helyen a következő napokban már beüzemelik a strandi medencéket; ingyenes fürdőlátogatási lehetőség Párkányban; jó hírek a siófoki élményfürdőről; a radonos gyógyvíz nyomában; a lengyár gyógyvize.

  • Itt a heti termálfürdős hírösszefoglalónk, hogy ne maradjon le semmilyen fontos információról.

Több olyan hír is volt a mögöttünk álló héten, ami közelgő strandnyitásokról szólt. Május 3-án nyitják meg a Zalakarosi Fürdő strandfürdői részét, amit nagyon sokan szeretnek. Itt foglaltuk össze, hogy Zalakaroson milyen újdonságokkal és jegyárakkal készülnek a szezonra. Az ország másik felén, a Hajdúszoboszló közelében található Kabán egy pici, de annál hangulatosabb gyógyfürdő működik. Náluk május 1-jén indul a strandidény és ott is lesznek újdonságok.

A Jászságban két további termálfürdőt is újranyitnak a következő napokban. Közös pontjuk, hogy igen kedvező jegyárakat kínálnak, ráadásul Jászapátiban bővülni fog az elérhető szolgáltatások köre is.

A párkányi Vadas Thermal Resortban egy különleges lehetőséggel kötik össze a május elsejei strandnyitást: aznap ingyen látogatható a fürdő, bár még nem lesz elérhető az összes szolgáltatás. A debreceni Aquaticum Strandfürdő esetében május végéig kell a szezonkezdetre várni. Érdemes lesz idén is felkeresni a strandot, hiszen egészen különleges létesítményről van szó.

2024-ben még biztosan zárva marad a siófoki Galerius Fürdő. Ugyanakkor hamarosan kiírják az élményfürdő felújítására szóló közbeszerzési eljárást, és már nagyjából azt is lehet tudni, mikor nyithatnak újra.

Az egri radonos gyógyvíz jól ráijesztett mindenkire, amikor csütörtökön azt tapasztalták, hogy a török fürdő medencéiben nincs meg a kellő vízhozam. A fürdő dolgozói azonban villámgyors munkát végeztek és kiderült a hiba oka is.

Melyik az a két, legkisebb lélekszámú település, ahol gyógyfürdő működik? Itt megtudhatja. Az egyik dunántúli gyógyvíznek meglehetősen érdekesen indult a történte. Itt olvashatja el, hogyan lett Komáromnak gyógyvize.

gyógyvizes medence a komáromi Brigetio Gyógyfürdőben

Olvassa el az előző heti fürdős hírösszefoglalónkat is.