• Május végén nyitja meg kapuit az Aquaticum Strandfürdő.

  • Idén nyáron lesz a negyedik évfordulója a teljesen felújított strand átadásának.

Lassan már négy éve annak, hogy egy régóta várt fürdőfejlesztést adtak át Debrecenben. A mai Aquaticum Strandfürdő elődjét 1932-ben nyitották meg és évtizedeken át hatalmas népszerűségnek örvendett, azonban a 2000-es évekre már erősen megérett a felújításra.

A strand rekonstrukciójára néhány évvel ezelőtt került sor, emiatt 2018-ban és 2019-ben ki sem nyitottak. Végül 2020. június 20-án adták át a teljesen felújított fürdőt. Bár a felújítás enyhe kifejezés, hiszen gyakorlatilag egy teljesen új strandfürdőt építettek, ami számos különleges építészeti megoldást is felvonultatott. Nem véletlen, hogy több építészeti elismerést is kaptak.

Az viszont közös pont a régi strandfürdővel, hogy ez is szezonálisan üzemel. Jellemzően május végén nyitnak és szeptember közepe táján zárnak, utóbbi pontos ideje az időjárástól is függ. Idén május 31-én, egy pénteki napon fogják megnyitni az Aquaticum Strandfürdőt.

Itt 8,5 hektáron 5700 négyzetméternyi vízfelület és 15 medence jelenti a választékot. Már csak azért is sok vendéget vonz az Aquaticum Strandfürdő, mert náluk minden korosztály megtalálhatja a számítását, a legkisebb gyerekektől kezdve az idősebbekig bezárólag.

Például a gyermekvilágon belül külön medencékkel várják a 0-4 éves, a 4-8 éves és a 8-12 éves korosztályt. A kínálat része hullám-, kaland- és sportmedence, sodrófolyó, továbbá gyógy- és relaxációs medencék is a fürdőzők rendelkezésére állnak. Mindezeken túl többféle sportpálya is várja az aktívabb kikapcsolódást keresőket, illetve a nyár folyamán számos programmal, köztük éjszakai fürdőzésekkel is szórakoztatják a strandolókat.

éjszakai fürdőzés a debreceni Aquaticum Strandfürdőben

Aquaticum strand éjszakai fürdőzés

Aquaticum Nagyerdő Strandfürdő

A hajdúszoboszlói Hungarospa strandját már május elsején megnyitják és aznap – a hagyományoknak megfelelően – ingyenes koncerteket is tartanak. Erről korábban itt írtunk.