• A strandidényre számos fejlesztéssel és változatlan jegyárakkal készül a Zalakarosi Fürdő.

  • Az első strandi medencéket már a jövő héten megnyitják, június 14-től pedig teljes kapacitással várják a fürdőzőket.

Jövő héten, május 3-án elkezdődik a strandszezon a Zalakarosi Fürdőben. A korábbi évekhez hasonlóan ekkor ugyan még nem lesz elérhető a teljes szabadtéri kínálat, de a sportmedence és a közkedvelt strandi gyógymedence már feltöltve várja a kikapcsolódni vágyókat.

„Új lendülettel, jövőbe mutató szemlélettel készül a strandnyitásra a Zalakarosi Fürdő” – fogalmazott Végh Andor, a fürdőt működtető társaság vezérigazgatója. A szakember szerint mostanra kijelenthető, hogy egy olyan sikeres úton indultak el, amelynek hosszútávú célja, hogy a fürdő által biztosított magas minőségű szolgáltatások egy újabb vendégkör megjelenésével párosuljanak, természetesen a jelenlegi látogatók megtartása mellett.

A jegyárak tekintetében marad az árstop, vagyis nem terveznek áremelést, azonban az attrakciók terén bővített palettával készülnek. Ennek egyik lépése a strandi fogadóépület teljes megújulása, modernizálása. Ez azt is jelenti, hogy a fürdőre érkezőket már az első pillanatban egy igazi tengerparti hangulatot idéző rész várja.

A tavalyi évben a sportmedencébe telepített vízi akadálypálya óriási népszerűségnek örvendett, így újabb elemekkel bővül a még tartalmasabb szórakozás érdekében. Az egység környezetebén is újítások tapasztalhatók, a korábbi térkő helyett puha műfűre léphetnek a strandolók. A színes babzsákfotelek, valamint a beach-re emlékeztető napernyők a jövőben is a látogatók kényelmét szolgálják. Sőt, a legkisebb vendégekre is gondoltak, ezért a pancsoló új színes burkolatot, illetve játékelemet kapott.

Zalakaros strandmedence

A vezérigazgató hozzátette: a felújítások sora itt még nem ér véget, hiszen a családi medencébe a gyermekek számára olyan interaktív játék kerül, ami az országban egyedülálló. A csúszdák teljes felújítását követően új színekben pompáznak, csakúgy, mint a Vízipók-Csodapók elnevezésű egység, amely szintén minden részén frissítésen esett át. A Sajtház, amely nyári időszakban az animációs programok fellegvára, ugyancsak új játék elemekkel gazdagodott.

A medencéket körülölelő parkban 30 darab fát ültettek, a füvesítés folyamatosan zajlik, mindezt egy modern öntőrendszerrel támogatták meg, ezen kívül a tavaszi időszakban mintegy 15 ezer tő egynyári növény kiültetésére kerül sor.

gyógymedence a Zalakarosi Fürdőben

„Az egészséges életmódra nevelés érdekében dohányzó pontokat alakítunk ki, ezzel is védve a nem dohányzó vendégeinket” – mondta Végh Andor, aki leszögezte, hogy az előbb felsorolt felújításokat, beruházásokat kizárólag saját anyagi forrásból oldották meg, köszönhetően a kiváló gazdálkodásuknak. A geotermikus fűtésre való átállásnak mára számokban is jól mérhető jelei vannak és itt nem állnak meg. A következő lépésként a fürdő napelemrendszerének kiépítése várható, aminek köszönhetően az éves villamosenergia felhasználás több mint 16 százalékkal csökkenthető.

Ugyan a gyerekeknek a nyári szünidő június 22-ével kezdődik, de a Zalakarosi Fürdő strandja teljes kapacitással már egy héttel korábban, június 14-től várja vendégeit.

csúszdák a Zalakarosi Fürdőben

A Zalakarosi Fürdőbe látogatók nem csupán egy belépőt, hanem komplex élményt is kapnak: vizes kalandokat, gyermek- és sportprogramokat, szórakozást, kikapcsolódást, gyógyvizet és hamisítatlan „karosi” hangulatot, értékes egymással töltött időt, új barátokat.

Zalakaros gyógymedence

Korábban itt írtunk a zalakarosi gyógyvíz hatásáról. Érdemes elolvasni.