• Hétfőn kezdetét veszi a szokásos tavaszi karbantartási leállás a Csepeli Strandfürdőben.

  • Szerdától emelkednek a Dagály Fürdő belépőárai.

A Csepeli Strandfürdőben mindig ősszel és tavasszal tartanak egy-egy karbantartási leállást. Ennek során – többek között – lefedik az úszómedencét, illetve tavasszal lebontják a sátrat. Utóbbit a következő napokban fogják megejteni. Emiatt április 29-től, azaz hétfőtől zárva tart a termálvizes strand. Május 18-án (szombat) megtartják a szokásos családi sportnapot, a strandfürdő pedig május 19-én (vasárnap) nyit újra.

A bővebb medencekínálattal párhuzamosan majd a nyári nyitvatartás, illetve a nyári jegyárak is életbe lépnek. Utóbbiakat még nem közölték.

A Nemzeti Sportügynökség által működtetett Dagály Gyógyfürdő esetében viszont már ismertek az új jegyárak, amelyek majd május elsejétől kezdődően lépnek életbe. Ez amúgy már várható volt, hiszen legutóbb tavaly nyáron változtak az áraik, sok más fürdővel ellentétben a Dagályban nem történt áremelés az év elején.

Jelenleg egy felnőtt napijegy hétköznap 3400 forintba, hétvégén 3700 forintba kerül. Ez szerdától 3800 és 4100 forintra emelkedik. Gyerekek, diákok, nyugdíjasok esetében a hétköznapi belépő ára most 2300 forint, a hétvégi 2900 forint. Május elsejétől ez 2500, illetve 3200 forintra drágul. Így a napijegyeknél 10 százalék körül alakul az áremelkedés mértéke. A wellness részleg használatáért pedig 1000 forint helyett – 20 százalékkal többet – 1200 forintot kell majd fizetni május 1-jétől. A teljes árlista megtalálható az NSÜ oldalán.

Dagály Fürdő Budapest

Itt olvashat arról a hazai gyógyvízről, ami egy lengyárnak köszönheti a létét.