• Fel kellene már újítani a Hegyközszentmiklósi Gyógyfürdő régi termálmedencéjét.

  • Emiatt még rövid időre sem szeretnének bezárni, ezért építenek egy újabb – élményelemekkel felszerelt – medencét.

Hegyközszentmiklós község Debrecentől 53 kilométerre, a létavértesi határátkelőtől 18 kilométerre, a határ romániai oldalán található. 1971-ben nyitottak itt egy kis termálfürdőt, amit a 90-es évek eleje óta a helyi református gyülekezet működtet.

Egyetlen termálvizes medencéjük van, amit a szezonban kiegészít egy pici gyerekmedence, valamint két évvel ezelőtt egy hűvösebb vizű – szintén idényjelleggel üzemelő – úszómedencét is átadtak. Mindezeken túl vendéglővel és szálláshelyekkel is rendelkeznek.

A Hegyközszentmiklósi Gyógyfürdő mai közlése szerint belevágnak egy fontos beruházásba. Az egy szem termálmedencéjük ugyanis felújításra szorul, viszont emiatt sem nyáron, sem télen nem szeretnék bezárni a fürdőt. Ezért úgy döntöttek, hogy építenek egy vadonatúj termálmedencét, amit élményelemekkel (nyakzuhanyokkal) is felszerelnek. Az új medence az úszómedence mellett kap majd helyet. A régi medence felújításába pedig majd csak akkor vágnak bele, ha elkészült az új.

Termálmedence Hegyközszentmiklóson

Ahogy nemrég írtuk, Hegyközszentmiklós különlegessége, hogy 2022 óta két termálfürdő is működik a településen, méghozzá egymás szomszédságában. Az új KRE SPA fürdőt a Királyhágómelléki Református Egyházkerület építtette. Náluk szabadtéri és beltéri termálmedence, valamint élménymedence, gyermekmedence és úszómedence található.

Itt olvashat arról a gyógyvízről, ami egy lengyárnak köszönheti a létét.