• Hatalmas termálstrandot és kisebb termálfürdőket is megnyitnak május elsején.

  • Hajdúszoboszlón ingyenes esti koncertekkel készülnek a szezon első napjára.

Május elsején nyitja meg kapuit az ország legnagyobb termálstrandja. A hajdúszoboszlói Hungarospa strandfürdőjében az úgynevezett tradicionális strandrész medencéi állnak majd a látogatók rendelkezésére. Reggel fúvószenekarral és mazsorett bemutatóval várják a szezon első vendégeit. Este pedig megtartják Hungarosparty strandnyitó rendezvényt.

A Hungarosparty 18 órakor veszi kezdetét és ingyen látogatható. A mediterrán tengerpart medence hajószínpadán a Dívák produkció (Fesűs Nelly, Détár Enikő, Ladinek Judit), Krisz Rudi, Deniz és Orsovai Reni, valamint Yamina fog fellépni.

Érdemes tudni, hogy június 14-ig még az előszezoni jegyárak vannak érvényben a Hungarospa strandján. Ez azt jelenti, hogy egy felnőtt belépő 4300 forintba, a nyugdíjas napijegy 3600 forintba, a gyermek és diák belépő pedig 3500 forintba kerül.

a Hungarospa strandfürdője nyáron

Akik a kisebb fürdőket kedvelik, azoknak ajánlható a Hajdúszoboszlótól 20 kilométerre található Kabai Városi Gyógyfürdő. A szezonra való felkészülés miatt a fürdő április eleje óta zárva tart, de szintén most szerdán, május elsején nyitnak újra. A szezonra néhány újdonsággal is készülnek.

A szabadtéri medencékkel – és kitűnő gyógyvízzel – rendelkező kabai fürdőben egy felnőtt napijegy 2200 forintba, a diák és nyugdíjas belépő 1650 forintba, a gyermek jegy pedig 1320 forintba kerül. A helyi lakosoknak mindebből kedvezményt biztosítanak, de délutánonként – 16 órától – is olcsóbbak a belépők.

Kabai gyógyvíz

A Jászárokszállási Termálfürdő is szerdán fog nyitni. A hárommedencés fürdő májusban keddtől vasárnapig várja a vendégeket, majd júniusban állnak át a heti hétnapos nyitvatartásra. Náluk egy felnőtt belépő 1950 forintba, a gyermek, diák és nyugdíjas jegy 1350 forintba kerül. A helyi állandó lakosoknak ez a fürdő is árengedményt biztosít.

termálmedence a jászárokszállási strandon

Egy határhoz közeli strandfürdőt is elsején nyitnak, ráadásul ingyenes lesz a belépés. Itt talál róluk további információkat.