• Múlt hét óta már egyes kültéri medencéik is üzemelnek, a teljes strandi részt pedig június elején nyitják meg.

  • A kaposvári Virágfürdő az idei szezonra is számos programmal készül, főként helyi művészek bevonásával.

A kaposvári Virágfürdőt amolyan dunántúli „titkos tippként” szoktuk emlegetni, hiszen többféle vizes kikapcsolódási, gyógyulási lehetőséget kínálnak, ráadásul mindezt kimondottan értékarányos áron biztosítják. (Előbbieket itt nézheti meg). A komplexum gyógyfürdőt, élményfürdőt, uszodát, gyógyászati részleget, strandfürdőt, szaunavilágot is magában foglal, így tényleg minden korosztálynak jó választás lehet. Fontos tudni, hogy minősített gyógyvízzel is rendelkeznek.

„A vendégkörünk szezonálisan változik. A nyár a családoké, tavasszal és ősszel pedig a szaunázni, gyógyfürdőzni vágyó középkorú és nyugdíjas vendégeké a főszerep. Úszómedencéinknek köszönhetően a lakossági úszás kortól függetlenül egész évben jelentős vendégforgalmat hoz” – tudtuk meg Wolf Péter Zoltántól, a Virágfürdőt működtető társaság üzemeltetésért felelős ügyvezető igazgatójától.

A szakember érdeklődésünkre elmondta az is, hogy az idei év eddigi négy hónapja a várakozásaiknak megfelelő belépésszámokat hozta. „De természetesen minél több vendég látogatja meg a fürdőt, mi annál boldogabbak vagyunk” – tette hozzá.

Ami a szezonálisan elérhető szolgáltatásaikat illeti, az élményfürdő kültéri medencéit április 27-én, már múlt szombaton megnyitották. A strandfürdői rész kapcsán pedig bő egy hónap múlva, június 8-án tervezik a nyitást. A strandidényre programokkal is készülnek. Ezeket jellemzően Kaposváron és környékén élő művészek segítségével valósítják meg, hiszen ezzel is tudják őket támogatni. Júliusban pedig egy háromnapos strandfesztivált is rendeznek.

Az ország sok más fürdőjéhez hasonlóan itt is nagy hangsúlyt kap az energiahatékonyság, ezért az idei fő fejlesztésük is ehhez kapcsolódik. „Az energiaárak megemelkedése miatt, úgy döntöttünk, hogy a Virágfürdő energetikai rendszerét korszerűsítjük a fürdő természeti adottságait kihasználva, hogy minél nagyobb hányadban önellátók legyünk” – említette Wolf Péter Zoltán.

strandi gyógymedence a kaposvári Virágfürdőben

Egyes termálstrandok május elsejére időzített nyitásáról itt írtunk.