• Decemberben újranyitnak egy termálfürdőt az ország keleti részén; újabb gyógyfürdő közölte, hogy biztosan nem zárnak be; Hévízen komoly fejlesztés lesz; erős gyógyvizek a Dunántúlon és Csongrád-Csanád gyógyfürdőválasztéka.

  • Itt a heti fürdős hírösszefoglalónk, hogy ne maradjon le a fontos történésekről.

A korábbiakhoz hasonlóan ez is egy olyan hét volt, amikor a hazai termálfürdők kapcsán jöttek jó és kevésbé jó hírek. Kezdjük a kellemesebb történésekkel. Még egy héttel ezelőtt írtuk, hogy a hajdúszoboszlói Hungarospa fürdőkomplexum rendben üzemel, nem érinti őket az energiaválság. Hasonlóan megnyugtató hírek jöttek Hajdú-Bihar megye egy másik kitűnő gyógyfürdőjéről, a hajdúböszörményi Bocskai Gyógyfürdőről. További részleteket erről itt olvashat.

A kisvárdai Aquacinema fürdő esetében a nyári, valamint az őszi-téli szezon között szokott lenni egy rövid leállás. Idén ez a leállás kicsit hosszabbra sikerült, de ez nem azt jelenti, hogy a fedett részlegüket nem nyitják ki télre. A héten ugyanis bejelentették, hogy decemberben ismét beüzemelik a termálfürdőt.

A hévízi Szent András Reumakórházban egy egész komoly fejlesztés fog megvalósulni. Egy uniós forrásnak köszönhetően bővül a vizsgálati és a kezelési eszközök köre, valamint várhatóan rövidülnek a várólisták. Erről itt tudhat meg bővebb információkat.

Még nem hozták meg a végleges döntést, de nagyon úgy tűnik, hogy december közepétől kezdődően legalább a tavasz elejéig zárva lesz a szegedi Anna Fürdő. A mezőkövesdi Zsóry Gyógyfürdő is takarékossági intézkedéseket hozott, bezárják a közös épületben lévő uszodát és élményfürdőt. Ugyanakkor ez a gyógyfürdő részleg szezonon kívüli szolgáltatásait és a gyógykezeléseket nem érinti. Már csak azért is érdemes mezőkövesdi pihenést tervezni, mert idén elmarad az őszi karbantartási szünetük is. Itt olvashat erről bővebben.

Mezőkövesdet emlegettük annak kapcsán is, hogy mit tehetnek azok, akik miskolctapolcai fürdőlátogatást, gyógykúrát terveztek az ősszel. A további fürdőtippjeinket itt találja.

Csongrád-Csanád megye egész gazdag gyógyvizekben és számos gyógyfürdő is található náluk. Bővebben itt tájékozódhat erről a témáról. Azt pedig itt tudhatja meg, hogy melyik a Dunántúl két legerősebb gyógyvize.

A tiszakécskei Barack Thermal Resort egy nagyon jó akciót hirdetett, ami a szállásaikra és a fürdőbelépőkre egyaránt érvényes. A jó kis akciójukról itt olvashat.

A végére pedig jöjjön egy érdekes fürdős sztori. Közel 100 éve annak, hogy az első hazai hullámfürdők megnyíltak. Az első két ilyen létesítményt egy hónap különbséggel adták át és meglehetősen különös történetük volt.

Olvassa el az előző heti termálfürdős hírösszefoglalónkat is.