• Fürdőgyógyászati kezelések térdízületi porckopásnál; termálfürdős árengedmények országszerte; bővülő medencekínálat Karcagon és Csurgón; Borsod-Abaúj-Zemplén és Békés legnépszerűbb termálfürdős települései.

  • Itt a heti fürdős hírösszefoglalónk, hogy ne maradjon le semmilyen fontos információról.

Egy néhány évvel ezelőtti orvosi kutatásban a fürdőgyógyászati kezelések hatását vizsgálták térdízületi porckopás esetén. A betegeket két csoportra osztották, egy részük csak gyógyvizes fürdőzésen vett részt, mások ezen felül iszapfürdős kezelést is kaptak. Itt olvashatja el, hogy mi lett a felmérés eredménye.

Több fürdős kedvezményről is beszámoltunk a héten. Akad közöttük egy egész jó bogácsi lehetőség még április végéig. Összefoglaltuk, hogy a budapesti nyugdíjasok számára most melyek a legolcsóbb gyógyvizes fürdők. De olyan dunántúli termálfürdőkről is olvashat, ahol kiemelkedően magas – állandó – kedvezménnyel várják a nyugdíjasokat.

Idén egy szabadtéri élménymedencével bővül a karcagi Akácliget Fürdő kínálata, emiatt a héten zárva volt a létesítmény. Szintén bővülni fog a medenceválaszték Csurgón: több mint egy évig tartó szünet után ugyanis hamarosan a fedett medencéket is megnyitják a látogatók előtt.

Melyek voltak tavaly Borsod-Abaúj-Zemplén legnépszerűbb termálfürdős települései? Itt találja a listájukat. Békésben a legnépszerűbb üdülőhely hozta a vármegye teljes vendégéjszakaszámának 60,5 százalékát. Melyik ez a település? Itt elolvashatja a választ.

dögönyözős gyógyvizes medence a Gyulai Várfürdőben

Olvassa el az előző heti termálfürdős hírösszefoglalónkat is.