• Némelyik dunántúli termálfürdőben a nyugdíjas vendégek akár közel 40 százalékos kedvezményt is kaphatnak.

  • Emellett néhány fürdő további árengedményeket is nyújt a szenior korosztálynak.

A hazai termálfürdők nagy része igyekszik némi kedvezményt biztosítani a a nyugdíjasok számára. Ez nemcsak a vendégeknek, hanem a fürdőknek is előnyös, hiszen bevonzanak egy árérzékenyebb vendégkört, akik előszeretettel járnak fürdőbe az őszi, téli és tavaszi szezonban, hétköznapokon is – pont akkor, amikor a létesítmények kihasználtsága a legalacsonyabb.

Fontos tudni, hogy a kedvezmény igénybevételét szinte mindegyik termálfürdőben a nyugdíjfolyósító által kiállított igazolvány felmutatásához kötik. Ennek oka az, hogy máskülönben minden EU-s országból érkező nyugdíjasnak automatikusan járna az árengedmény.

A kedvezmények mértékében nagy a szórás, jelképestől akár 30-40 százalékig terjed a skála. Mutatunk néhány dunántúli termálfürdőt, ahol a nyugdíjasoknak legalább 30 százalékkal olcsóbb jegyeket biztosítanak a teljes árú belépőkhöz képest.

A dunántúli termálfürdők közül a nyugdíjasokkal a Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő a leggálánsabb. A kiemelt időszakon kívül egy felnőtt napi belépő 6300 forintba kerül, míg a nyugdíjasoknak 3800 forint. A kiemelt időszakban a teljes árú jegy 7600 forint, a nyugdíjasoknak 4700 forint. Ez 39,7 százalékos, illetve 38,2 százalékos árengedményt jelent. Sárváron kiemelt időszaknak számít minden péntek, szombat, vasárnap, illetve a tanítási szünetek ideje.

Ráadásul a Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő egy további nyugdíjas kedvezményt kínál. Keddenként (a kiemelt időszakok kivételével) a nyugdíjas napijegy csak 1900 forintba kerül, tehát aznap 70 százalékos a kedvezmény mértéke egy teljes árú jegyhez képest.

Sárváron a retró gyógymedence

Az esztergomi Aquasziget Élményfürdőben hétköznapokon a napijegy ára 4900 forint, míg nyugdíjasoknak 3000 forint, tehát 38,8 százalék a kedvezmény. Hétvégén és ünnepnapokon a teljes árú jegy 6000 forintba kerül, nyugdíjasoknak 3700 forintba, így 38,4 százalékos az árengedmény.

A Zalaegerszegi Termálfürdő is érdemi engedményt biztosít a szenior vendégkörnek. Náluk a normál napijegy ára 4200 forint, nyugdíjasoknak pedig 2700 forintba kerül, ami 35,8 százalékos kedvezményt jelent.

A Balatonhoz közeli Marcaliban található gyógyfürdőben régóta változatlanok a jegyárak. A teljes árú napijegy ára 3000 forint, nyugdíjasoknak csupán 2100 forint, tehát pontosan 30 százalékos az árengedmény.

Marcali termálfürdő fedett gyógymedence

A pápai Várkertfürdőben a normál napi belépőjegy ára 4500 forint, ugyanez nyugdíjasoknak 3150 forint, ami kereken 30 százalékos kedvezményt jelent. Fontos megemlíteni a Várkertfürdővel kapcsolatban, hogy van egy szinte állandó kedvezményük, a „nyugdíjas napok”. Az év nagy részében hétfőnként és csütörtökönként még a kedvezményes árból is 50 százalékot elengednek a nyugdíjasok számára. Az akció május 31-ig érvényes, az említett két napra eső ünnepnapok kivételével.

Pápa termálfürdő éjszakai fürdőzés

Az éjszakai fürdőzésekről itt olvashat.