• Hétköznapokon 2200 forintos és 2300 forintos belépőjegy.

  • Ez jelenti jelenleg a fővárosban a legolcsóbb gyógyvizes fürdőzési lehetőséget a nyugdíjasok számára.

A fürdők többsége valamekkora kedvezményt biztosít a nyugdíjasok számára a teljes árú belépőjegyekhez viszonyítva. Néhol ez inkább jelképes árengedményt jelent, de komolyabb kedvezményeket is találni. Pár napja például olyan dunántúli termálfürdőkről írtunk, ahol az átlagnál jóval magasabb szintet, 30-40 százalékot is eléri a nyugdíjas kedvezmény mértéke.

A fővárosi gyógyvizes fürdők egy részében is olcsóbb jegyárakkal várják a szenior korosztályt. Ezen a téren a három legolcsóbb gyógyvizes fürdő egész kedvező belépőket kínál, pláne hétköznapokon.

2200 forintos hétköznapi jegyárával a ferencvárosi Dandár Gyógyfürdő és a Margitszigeten található Palatinus számít a két legolcsóbb választásnak a nyugdíjasok számára. Mindkét fürdőre igaz, hogy hétvégén és ünnepnapokon kicsit drágábbak a nyugdíjas belépők, a Dandár esetében 2500 forintba, a Palatinuson 2400 forintba kerülnek.

A Dandár Gyógyfürdőben ezért az árért a beltéri medencék állnak a vendégek rendelkezésére. Amennyiben valaki a kis wellness részlegüket, illetve a belső udvari ikermedencét is igénybe venné, akkor 700 forintért válthat kiegészítő jegyet. Utóbbira nem jár nyugdíjas kedvezmény.

A VIII. kerületi nyugdíjasok azonban egy extra árengedményt is igénybe vehetnek, számukra minden kedden és szerdán csak 1200 forintba kerül a napi fürdőbelépő, ami azért nagyon jó lehetőség.

Dandár termálfürdő

A Dandár kapcsán fontos tudni, hogy idén nyáron majd egy kisebb felújítás várható, ami miatt egy ideig zárva lesznek. A Palatinus esetében pedig – a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. többi fürdőjével ellentétben – idén januárban nem volt áremelés, ami összefüggésben lehet azzal, hogy a Lumina Park miatt március 3-ig 16 órakor zárnak. Tehát itt még lehet áremelés… Ugyanakkor a benti medencéken felül szabadtéri úszómedencét és kinti ülőmedencét is kínáló Palatinus azért ár-érték arányban jobb választás, mint a Dandár.

Palatinus gyógyfürdő gyógymedencéje

A Nemzeti Sportügynökség által működtetett Dagály Gyógyfürdő is gyakorlatilag a fentiekhez hasonló árszintet biztosít a nyugdíjasok számára. Ez hétköznapokon 2300 forintos, hétvégén 2900 forintos jegyárat jelent. A wellness részleg felára pedig 1000 forint.

Dagály Fürdő Budapest

Amennyiben valaki nem ragaszkodik a gyógyvíz minősítés meglétéhez és megfelel neki egy szabadtéri termálmedence, akkor a fentieken túl még a Csepeli Strandfürdő is szóba jöhet. Róluk nemrég itt írtunk.

Fürdős akciókról és programokról itt olvashat.