• Nemsokára újra teljessé válik a minősített gyógyvízzel rendelkező Csurgó Városi Uszoda medencekínálata.

  • Tavasszal már a két fedett medencét is birtokba vehetik a vendégek.

Somogy délnyugati részén található Csurgó városban egy gyógyvizes uszoda működik, bár jó ideje csak részlegesen. Az energiaárak megugrása miatt tavaly január végén bezárták a létesítményt, majd négy és fél hónapos szünetet követően 2023 júniusában nyitották újra, de nem teljes egészében.

Ez azt jelentette, hogy a két, különböző hőfokú gyógyvízzel töltött szabadtéri medencét lehetett csak használni. A fedett részen lévő szaunavilágot, valamint az úszó- és tanmedencét akkor még nem nyitották ki.

Tavaly ősszel az emeleti szaunavilággal bővült a kínálat. Azóta már finn szauna, infraszauna, Kneipp-taposó, jacuzzi, gőzkabin, sószoba is a fürdőzők rendelkezésére áll – a péntek, szombat, vasárnap, 14 és 19 óra között nyitva tartó fürdőben. Ráadásul egyes szombatokon – így például ma, február 24-én is – megtoldják kicsit a nyitvatartási időt és esti habpartyt, extra szaunafelöntéseket tartanak.

A jó hír pedig az, hogy hamarosan a mostanáig zárva tartó medencéket is beüzemelik. Ezt Füstös János, Csurgó polgármestere jelentette be: március elsején, azaz jövő pénteken a tanuszodát, ezt követően hamarosan a nagy úszómedencét is feltöltik vízzel. Így teljessé válik a csurgói fürdő kínálata.

Érdemes tudni, hogy a Csurgón feltörő termálvíz 2018-ban gyógyvíz minősítést kapott. A nátrium-hidrogénkarbonátos víz gerincbántalmak, térdízületi arthrózis, továbbá sportsérülések, balesetek utókezelése során ajánlott, de izomlazító hatása is van.

Csurgó termálmedence

Egy másik, sokak által kedvelt somogyi gyógyfürdőről itt olvashat néhány érdekességet.