• Idén nyáron, várhatóan hat hétre bezárják a Dandár Gyógyfürdőt, hogy kijavítsanak egy műszaki hibát.

  • A korábban beharangozott nagyobb beruházásokon túl a Pesterzsébeti fürdőben is várható egy újdonság.

Szűts Ildikó, a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. vezérigazgatója az énbudapestem.hu-nak számolt be a tavalyi rekord árbevételükről, valamint az idei fejlesztéseikről. Elmondta, hogy a társaság tavalyi árbevétele megközelítette a 23 milliárd forintot, az adózás utáni eredményük pedig meghaladta az 5 milliárd forintot.

Szóba kerültek az idei évre tervezett fejlesztéseik. Ezek közé tartoznak olyanok, amiket korábban már bejelentettek, így a Rác fürdő felújítása, a Gellért Gyógyfürdő rekonstrukciója, valamint a Széchenyi Gyógyfürdőben tervezett munkák. Ezeken felül viszont még néhány újdonságot is említett a vezérigazgató.

„A Dandár fürdőben a belső medence előtti tér nem lett tisztességesen leszigetelve. Ennek következtében a plafonról a víz csorog le a gépészetre. Idén veszünk egy nagy levegőt, és június-júliusban, amikor kisebb a fürdő látogatottsága, be fogjuk zárni a Dandár fürdőt körülbelül hat hétre, és bízunk benne, hogy ezt az évek óta fennálló problémát rendbe tudjuk tenni” – mondta Szűts Ildikó.

Dandár termálfürdő

Kiderült az is, hogy Pesterzsébeten is várható 2024-ben egy újdonság: „a Pesterzsébeti fürdő ugyan egy friss beruházás volt, ahol nagyon sok problémával találtuk magunkat szembe, mégis tavaly tudtunk oda játszóteret építeni, idén pedig vízicsúszdát tervezünk”.

A Széchenyi Gyógyfürdő kapcsán egymilliárd forintos fejlesztés lesz. „Muszáj foglalkozni vele, erre az elmúlt 10 évben nem került sor. A teljes termál részlegben ütemezetten fogjuk zárni a részeket és burkolatot cserélünk, újraszigeteljük a tereket” – nyilatkozta Szűts Ildikó.