• Tavaly rekord árbevételt és nyereséget ért el a fővárosi fürdők többségét működtető Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt.

  • Idén felújítási munkák kezdődnek a Széchenyi, a Rácz és a Gellért fürdőkben is.

Több fürdőjében is felújításokat tervez a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei (BGYH) Zrt. – erről a Hegyvidék Tv számolt be (a videójukat lejjebb görgetve megnézhetik). Szűts Ildikó, a társaság vezérigazgatója elmondta, hogy a legnagyobb kihasználtságú létesítményükben, a Széchenyi Gyógyfürdőben tíz éve halogatott beruházásokat kell idén megvalósítani. Nagyságrendileg egymilliárd forintot költenek az uszoda és a termál részleg fedett részének a felújítására.

Idén kezdetét veheti a Rácz fürdő régóta halogatott rekonstrukciója is. A munkák ötmilliárd forintba kerülnek és a jelenlegi tervek szerint 2025-ben nyithatják újra a patinás gyógyfürdőt.

A Gellért Gyógyfürdő felújítását korábban a kapcsolódó szálloda rekonstrukciójával összehangolva tervezték. Emiatt egy időben a fürdő időszakos bezárása is szóba került. Azonban megoldhatók a gyógyfürdőt érintő munkák teljes zárás nélkül. A Gellértben többek között a gépészeti berendezéseket is modernizálni fogják. A lenti videón szerepel a 2020 eleje óta zárva tartó Király Gyógyfürdő is. Korábban a törökfürdő esetében is tervbe volt véve egy átfogó felújítás. Jelenleg azt nem tudni, hogy ez mikor valósulhat meg.

A BGYH vezérigazgatója elmondta azt is, hogy tavaly a társaságnak rekord éve volt. Az előzetes adatok szerint az éves árbevételük megközelítette a 23 milliárd forintot. A cég nyeresége pedig 5,2 milliárd forintot tett ki.