• Akadt egy kis probléma az egyik népszerű gyógyfürdőt ellátó termálkúttal, de gyorsan megoldották a helyzetet; megnyitott a KRE SPA gyógyfürdő; fontos tudnivaló a fürdőgyógyászati ellátások felírásáról.

  • Itt a heti termálfürdős hírösszefoglalónk, hogy ne maradjon le semmiről.

Aggasztó hírek érkeztek a hét közepén a balmazújvárosi Kamilla Gyógyfürdőről. Nem tudtak vizet felhozni a termálkútból. Mint kiderült, elromlott a szivattyú, amit mindenképpen cserélni kell. Az első hírek még arról szóltak, hogy a csere hosszadalmas folyamat lesz, de szerencsére már csütörtökön sikerült egy ideiglenes megoldással áthidalniuk a problémát és a fürdő gyógyvizes medencéit újra birtokba vehették a vendégek.

Szerdán megnyitotta kapuit a KRE SPA gyógyfürdő Hegyközszentmiklóson. A település a határ romániai oldalán, a létavértesi határállomástól mindössze 18 kilométerre található. A fürdő érdekessége, hogy a református egyházkerület szervezésében épült és mellette az 1970-es évek óta üzemel egy másik gyógyfürdő is, amit pedig a helyi református gyülekezet működtet. A jegyárakat is tartalmazó cikkünket ide kattintva olvashatja.

Egy lakossági fórumról szóló hírben bukkantunk arra az érdekességre, hogy a Bács-Kiskun megyei Szankon termálfürdő építését tervezik. A termálkút és a vízbázis adott hozzá. Amit most lehet erről tudni, azt itt foglaltuk össze.

Közeleg egy nagy hazai fürdős rendezvény, amire majd július 30-án kerül sor. Itt olvashatja el, hogy miről van szó. Nagyon úgy tűnik, hogy sikeresnek bizonyult a Dortmund-Hévíz légi járat, mert nagyobb kapacitású gépet kellett csatasorba állítania a Wizz Airnek és meghosszabbították az idei évre szóló menetrendjüket is.

A hét elején összefoglaltuk, hogy milyen szakorvosok írhatják fel a fürdőgyógyászati kezeléseket. Van egy-két dolog, amire ennek kapcsán érdemes figyelni.

A korábbi heti fürdős hírösszefoglalónkat itt találja.