Nagyobb kapacitású gépeket állított be a forgalomba a Wizz Air és úgy tűnik, hogy korábban tervezettnél hosszabb ideig közlekedhetnek a Dortmund és a Hévíz-Balaton Airport közötti járatok.

Június közepe óta menetrend szerinti légi járat közlekedik a németországi Dortmund és a Hévíz-Balaton Airport között. A Wizz Air gépei csütörtökönként és vasárnaponként érkeznek a Hévíz melletti repülőtérre, majd indulnak is vissza. Nem charterjáratról van szó, így bárki foglalhat jegyet a járatokra.

A légi járat révén az ország nyugati régiójából is kényelmesebbé vált Németország nyugati részének a megközelítése. De persze ennél fontosabb funkciója, hogy erősíti a német beutazóforgalmat. Nem pusztán Hévíz profitálhat ebből, hanem a környező zalai üdülőhelyek, így különösen Kehidakustány, Zalakaros, de még a balatoni települések is.

A légi járat sikerét mutatja, hogy a korábbi 180 fős kapacitású gépek helyett már 239 utas befogadására alkalmas repülőket közlekedtet a Wizz Air ezen az útvonalon. A Turizmus.com-nak ennek kapcsán Benkő Attila, a Hévíz-Balaton Airport igazgatója azt is elárulta, hogy eredetileg szeptember 15-ig tervezték a járatok közlekedtetését, de most lehetségesnek tűnik, hogy egészen október végéig fenntartja a Wizz Air a Dortmund-Hévíz járatot.

Egyébként Hévízen az elmúlt évben a külföldi vendégéjszakák 33 százalékát a németek adták. A menetrend szerinti, illetve a charterjáratoknak köszönhetően idén ez tovább nőhet.

Hévízen a 2021-ben elért 470 ezres vendégéjszakaszámot követően idén 500 ezer vendégéjszakával számolnak. Ugyanakkor még ez is csak fele a járvány előtti szintnek.

Wizz Ait menetrendszerinti Hévíz

Illusztráció: Baladincz Bendegúz fotója az első dortmundi járatról