• Az egész évben működő fővárosi fürdők strandi részeit egyes helyeken legalább már részben megnyitották.

  • A szezonális budapesti strandfürdők nyitására még egy picit várni kell.

A 2023-as budapesti strandnyitásokról itt olvashat. A Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. által működtetett fővárosi fürdők közül már több helyen is a vendégek rendelkezésére állnak a szabadtéri medencék. A felújítás miatt hamarosan bezáró Gellért Gyógyfürdőnél is már nyitva tart a kinti rész. Ugyanakkor a hullámszolgáltatás a tavalyi évhez hasonlóan nem üzemel és nem is várható az elindítása.

A Paskál Gyógy- és Strandfürdő esetében a gyerekmedence kivételével már használhatók a kinti medencék. Viszont május 16. és 22. között – azaz egész jövő héten – takarítás és karbantartás miatt lezárják a strandmedencét.

A Palatinus fürdő strandjának ikonikus Margaréta medencéje és az élménymedence már a vendégek rendelkezésére áll. A többi szabadtéri medence és a csúszda nyitása pedig május 28-án várható. Ugyancsak május 28-án lesz esedékes a Csillaghegyi és a Pesterzsébeti fürdők strandfürdői részének a nyitása.

A Budapest Gyógyfürdői Zrt. két, kizárólag szezonálisan üzemelő fürdőjének a nyitására még várni kell. A Pünkösdfürdői strand esetében június 11-re, a Római strandnál június 12-re van beütemezve a nyitás. Nyilván ezt az időjárás még felülírhatja, hiszen kedvezőtlen idő esetén csúszhat ezeknek a hűvösebb vizű strandoknak a nyitása.

Nem a Budapest Gyógyfürdői Zrt. üzemelteti, de már nem kell sokat várni a Csepeli Strandfürdő nyitására sem. A strandot április 19-én zárták be a szokásos tavaszi karbantartási munkák miatt, az újranyitásra pedig a május 21-22-i hétvégén kerül sor. Viszont május 21-én még nem hagyományos nyitás lesz, mert aznap egy ingyenes sportnapot tartanak a fürdő területén.

A fürdők egyelőre még a tavalyi árakkal várják a vendégeket. Ugyanakkor július elsejétől áremelés várható mindegyik létesítmény esetében. Már csak ezért is érdemes lesz kihasználni egy kis fürdőzésre a strandszezon első heteit.