• Újdonságok is várhatók majd a Galerius Fürdőben; új termálfürdő épülhet a magyar-román határtól nem messze; fürdőfejlesztés Komáromban; bővülő szolgáltatási paletta a Zsóry Gyógyfürdőben; hétvégén nyitva tartó termálfürdők.

  • Itt a heti termálfürdős hírösszefoglalónk, hogy ne maradjon le semmilyen fontos információról.

Kiderült, hogy milyen újdonságok lehetnek majd a siófoki Galerius Fürdőben. 2021 nyara óta van zárva a fürdő, amit lényegében fel kell újítani az újranyitáshoz, viszont akkor már egy füst alatt pár módosítás is lesz az üzemszünet előtti állapothoz képest. Ezekről itt olvashat bővebben. A Balatonhoz közeli fürdőkről pedig itt olvashat.

Már 2020-ban lehetett arról hallani, hogy egy egész nagy termálfürdőt építenek Nagyváradon. Kicsit már akkor is meglepő volt ez a hír, hiszen a városban van egy néhány éve átadott, több mint tízmedencés élményfürdő. Az elmúlt években úgy tűnt, hogy a fürdőfejlesztés lekerült a napirendről, de most újra felmelegítették a terveket, tulajdonképpen változatlan formában. Állítólag uniós forrásból valósítanák meg a beruházást. A leendő termálfürdőről itt nézhet meg néhány látványtervet.

Milyen fürdőgyógyászati kezeléseket lehet az egészségbiztosító támogatásával igénybe venni? Itt találja a listájukat. Miért nem szabad 14 év alattiaknak bemenniük a gyógyvizes medencékbe? Erről pedig itt olvashat.

Közel 500 millió forint értékű fürdőfejlesztést valósítanak meg a komáromi Brigetio Gyógyfürdőben. 2026 tavaszáig kell befejezni a munkákat, aminek révén majd több újdonsággal is várják a fürdőzőket.

Szombaton véget ért a hétfőn kezdődött karbantartási szünet a mezőkövesdi Zsóry Gyógyfürdőben. Az újranyitásra egy meglepetéssel készültek, hiszen ismét használható a szaunavilág. Ráadásul a belépőjegyek terén is történt egy kedvező változás.

Zsóry fürdő kénes gyógyvíz porckopás

Egyes termálfürdőkbe jelenleg csak a hét utolsó három napján mehetünk. Végül is a többség amúgy is csak olyankor ér rá, így nem rossz megoldás. Arról nem is beszélve, hogy egész kedvező árakat kínáló fürdőkről van szó.

Olvassa el az előző heti fürdős hírösszefoglalónkat is.