• Különleges gyógyvizes kutatás indul Hajdúszoboszlón; fejlesztik a Tiszacsegén található termálfürdőt és Berekfürdő is támogatáshoz jutott; utószezoni üzemrend Pest megye legolcsóbb termálstrandján; sok látogatója volt idén a Zalaszentgróti Termálfürdőnek; Komárom-Esztergom gyógyfürdői és gyógyvizei, valamint dunántúli fürdőtippek.

  • Itt a heti fürdős hírösszefoglalónk, hogy ne maradjon le semmilyen fontos információról.

Szerényen említette meg a hajdúszoboszlói Hungarospa a fürdő weboldalán, de szerintünk egyértelműen az a hét híre, hogy komoly gyógyvizes kutatás valósulhat meg Hajdúszoboszlón. A Debreceni Egyetemmel közös projektjük keretében nem egyszerűen a gyógyvíz hatását vizsgálják, hanem egy különleges módszerrel gyakorlatilag „felturbóznák” a víz hatását. Itt olvashat erről bővebben.

30 millió forintból fejlesztik Tiszacsege – minősített gyógyvízzel rendelkező – termálfürdőjét. Berekfürdőn pedig a település jutott 350 millió forintos támogatáshoz.

Áttért az utószezoni működésre Pest megye legolcsóbb gyógyvizes fürdője. A termálstrand nyitvatartási ideje kicsit rövidül, illetve majd október végétől a medencekínálatban is lesz némi változás. Ugyanakkor a belépőket továbbra is nagyon kedvező áron kínálják.

Milyen hatása van az ízületi fájdalmakra a gyógyvizes fürdőzésnek? Mire érdemes figyelni, mikor nem ajánlott a meleg vizes fürdőzés? Összefoglaltuk a tudnivalókat.

Idén több vendég kereste fel a Zalaszentgróti Termálfürdőt, mint 2022-ben. A nagyon szép helyen fekvő létesítmény fürdővezetője elmondta ennek az okait, valamint arról is beszélt, hogy jövőre kicsit előbb nyitnának. Kár, hogy nem egész évben üzemel a fürdő.

Bővült a csurgói fürdő kínálata, megnyitották a wellness részleget, valamint a hűvösebb napokra készülve már melegebb vízzel töltik a gyógyvizes medencéiket. Itt pedig arról a dunántúli megyéről olvashat, ahol egytől egyig kedvező, értékarányos jegyárakat kínálnak a gyógyvizes fürdők.

Komárom-Esztergomban mennyi gyógyvíz és hány gyógyfürdő található? Ide kattintva megtudhatja.

Komárom Brigetio Gyógyfürdő

Olvassa el az előző heti termálfürdős hírösszefoglalónkat is.