• Megnyitják a fürdő wellness részlegét, valamint a szabadtéri gyógymedencék vize is melegebb lesz.

  • A somogyi kisváros fürdője a hét három napján tart nyitva.

A Somogyban található Csurgó városban idén januárban bezárták a városi uszodát, majd június közepén újranyitották. Azóta részlegesen üzemel a fürdő, ugyanis az uszodai rész (beltéri úszó- és tanmedence) nem használható, viszont a két szabadtéri gyógyvizes medence a vendégek rendelkezésére áll.

A jó hír az, hogy október 7-től, szombattól bővül a fürdő kínálata, ugyanis újranyitják az emeleti wellness részleget is. Itt finn szauna, infraszauna, Kneipp-taposó, jacuzzi, gőzkabin, sószoba várja a vendégeket.

A kinti medencék továbbra is működnek, ráadásul az őszre való tekintettel az eddigi 32 és 36 Celsius-fokos helyett, 36 és 39 Celsius-fokos vízzel töltik a medencéket. A beltéri medencék, tehát az úszó- és tanmedence egyelőre zárva marad. A fürdő péntek, szombat, vasárnap, 14 és 19 óra között tart nyitva.

Csurgón egyébként minősített gyógyvízben fürödhetnek a vendégek. Több mint 1200 méter mélyről, 67,5 Celsius-fokosan tör fel a nátrium-hidrogénkarbonátos, lágy termálvíz. A vizsgálatok szerint a víz gerincbántalmak és térdízületi arthrózis esetén kedvező hatással bír. Ezen kívül sportsérüléseket, illetve baleseti sérüléseket követő rehabilitációra, izomlazításra is alkalmas.

Csurgó termálmedence