• 499,95 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatást nyert a Komáromi Thermálfürdő Szolgáltató Kft.

  • A projektnek köszönhetően a komáromi Brigetio Gyógyfürdő uszodaterének tetőrekonstrukciója és pihenőgaléria kialakítása, valamint burkolatcsere valósulhat meg.

Komáromi Thermálfürdő Szolgáltató Kft. sikeresen vett részt egy turizmusfejlesztési pályázaton, amelynek keretében 499,95 millió forint vissza nem térítendő támogatáshoz jutott. A fejlesztés eredményeként olyan családbarát szolgáltatások jönnek létre, amelyek egész évben elérhetők lesznek, kiküszöbölve ezáltal a turisztikai szezonalitásból fakadó hátrányokat.

A Brigetio Gyógyfürdő fejlesztése – többek között jelen beruházás révén – minőségibb szolgáltatási palettát és infrastruktúrát teremt és egész évben elérhető, összességében magas élményígéretű rekreációs attrakciót hoz létre. A fejlesztés a kedvezményezettnél a foglalkoztatotti létszámot közvetlenül nem növeli, de a beruházó munkaerő megtartó képességét és munkaerő-piaci versenyképességét feltétlenül erősíti. A projekt minden támogatott tevékenységet felölelő befejezése legkésőbb 2026.03.31-ig várható.

A fejlesztés két részből tevődik össze. Az első, szolgáltatásminőséget fejlesztő projektelem a fürdő uszodaépületének funkcióbővítése egy pihenőgaléria kialakítása és a kapcsolódó szükséges tetőrekonstrukció elvégzése révén. Az uszodatérben megvalósul egy tervezetten 102,62 négyzetméteres pihenő galéria. Ezzel párhuzamosan a meglévő tetőhéjazat és annak tartószerkezete elbontásra kerül, az RRFA főtartóváz megmarad. E vázra új szelemenrendszer és burkolati rendszer épül, megfelelő páratechnikai fóliákkal és hőszigeteléssel.

A másik projektelem mintegy 1087 négyzetméter nagyságú felületen megvalósuló burkolatcsere a meglévő medencetér (a medencét körülvevő közlekedő- és pihenőfelületek) megújításához, amely hozzájárul a fürdő látogatóbarát és vonzó kialakításához, korszerű megjelenéséhez.

A projekt célja, hogy a Komthermál Kft. által üzemeltetett Brigetio Gyógyfürdő szolgáltatásainak köre és azok minősége javuljon, tovább növelve ezzel a fürdő, a város, és a térség turisztikai jelentőségét.

a komáromi Brigetio Gyógyfürdő bejárata

A Brigetio Gyógyfürdő fejlesztése egyedi természeti adottságának, a kiváló minőségű gyógyvíznek és a beruházás jelentette korszerű kapacitásoknak köszönhetően válik kiemelkedő jelentőségűvé a város és a térség gazdaság- és turizmusfejlesztési törekvései szempontjából.