• Hét éve működik egy egész nagy élményfürdő Nagyváradon, de uniós forrásból felhúznának egy másik termálfürdőt is.

  • Két év alatt építenék fel az új fürdőt.

Három évvel ezelőtt már írtunk arról, hogy egy nagyszabású fürdőfejlesztés terveznek Nagyváradon. Mostanában nem lehetett erről hallani, de az MTI friss tudósítása szerint nem került le a napirendről, ugyanazokkal a látványtervekkel álltak elő, mint 2020-ban. Az új fürdőről hétfőn hirdettek lakossági közvitát. Az önkormányzat közleménye szerint a váradőssi termálfürdőt a meglévő – idősebb lakosok által kedvelt – strand területén alakítják ki.

A városban működő, hét éve épült Nymphaea élményfürdővel ellentétben ez inkább a relaxáció helye lesz, nem a szórakozásé – írták. Előbbit ugyanis többnyire kisgyerekes családok keresik fel Románia számos megyéjéből.

A projekt leírása szerint az új termálfürdőben beltéri és kültéri medencék, napozó és wellnessrészleg, fitneszterem, étterem, mediterrán növényekkel beültetett kert is lesz. A termálfürdőt a tervek szerint uniós pénzből, két év alatt építenék fel.

Az új fürdő a rendelkezésre álló terület kétharmadát foglalja majd el, 32 ezer négyzetmétert, de a strand továbbra is megmarad. Az épületegyütteshez egy 150 férőhelyes parkolót is terveznek.

Nagyvárad termálfürdő termálparkNagyvárad termálfürdő termálpark
Nagyváradon a városi strand helyén épült Nymphaea élményfürdő az önkormányzat egyik legjövedelmezőbb beruházása. Szeptemberi adatok szerint hétéves fennállása alatt 2,1 millióan keresték fel és 9,5 millió euró profitot termelt. Főleg belföldi turisták látogatják, Erdélyből és Dél-Romániából is érkeznek vendégek, akik korábban főleg a román-magyar határ melletti magyarországi fürdővárosokat, vagy a közeli Félix- és Püspökfürdőt látogatták.

A szecessziós palotáiról és termálforrásairól híres Nagyváradot 2020-ban nyilvánították országos jelentőségű idegenforgalmi helyszínné.

Itt további fürdős híreket olvashat.