• Már működik Nagyváradon egy nagy élményfürdő, de most egy újabb fürdőfejlesztésbe is belevágnának.

  • A céljuk az, hogy a két fürdő ne egymás konkurenciája legyen.

Idén lesz a negyedik évfordulója annak, hogy Nagyváradon Nymphaea (azaz tündérrózsa) néven egy hatalmas aquaparkot adtak át. A 7700 négyzetméteres létesítményben összesen 14 medence található.

Ezért is volt meglepő, hogy a héten egy újabb nagyváradi fürdőfejlesztést harangoztak be. Ez tulajdonképpen a nagyvárad-őssi strand felújításával és kibővítésével valósulna meg.

Az Erdon híre szerint nemrég kezdeményezték a termálstrand gyógyfürdővé minősítését. Ehhez már mintát is vettek a vízből, ami igazolta a gyógyhatást. A terv az, hogy amint megkapják hivatalosan is a gyógyfürdő titulust, pályáznak egy EU-s forrásra, s ebből szeretnék megvalósítani a 20 millió eurósra (közel 7 milliárd forintosra) tervezett fürdőfejlesztést.

A koncepció szerint az őssi strandot két részre osztják. Egyrészt felújítják a jelenlegi strandfürdőt, másrészt építenek egy vadonatúj termálvizes fürdőparkot és fedett fürdőt. Utóbbi nem jelent majd konkurenciát a Nymphaea aquaparknak, ugyanis a célcsoportját nem a fiatalok, hanem inkább a középkorúak és a családosok jelentik, emiatt például csúszdák sem lesznek.

Nagyvárad termálfürdő termálparkAz új fürdőben minden egyes medencét gyógyvízzel töltenek, ezek különböző hőfokúak lesznek és jóval több wellness szolgáltatást nyújtanak majd, mint az aquapark. Ezzel párhuzamosan az őssi strandon felújítják a medencéket és ezt a fürdőrészt inkább az idősebb korosztálynak szánják. Így az utóbbi megmarad egy egyszerűbb, de olcsóbb jegyárakat alkalmazó fürdőnek.

Nagyvárad termálfürdő termálparkA fürdő egyik különlegessége lesz a mediterrán park, amit egzotikus növényekkel telepítenek be – kihasználva a terület különleges mikroklímáját. Szintén a létesítmény különlegességei közé tartozik majd, hogy egy hídon át lehet sétálni a Sebes-Körös partjára is. A Krónika Online szerint a fürdő építése leghamarabb a jövő év második felében kezdődhet el és legalább két évet vesz igénybe.