• Van egy termálfürdős tippünk a nyárra azoknak, akik kedvelik a felvidéki termálfürdőket.

  • Akár egynapos kiruccanást is érdemes tervezni az észak-komáromi termálfürdőbe.

Akik egy kis újdonságra vágynak a fürdők terén, kirándulnának így nyáron egyet, de túlzottan el sem távolodnának az országtól, azoknak jó választást jelenthetnek a szlovákiai termálfürdők. Pláne, hogy számos ottani fürdő egész közel van az államhatárhoz.

Ezek közül is a legközelebbinek a Komáromi Termálfürdő számít. Fontos megemlíteni, hogy itt most a Észak-Komáromról, vagy más néven Révkomáromról, tehát a Duna túlpartján lévő városról beszélünk. Ahogy a lejjebb görgetve található Google térképen jelöltük, az ottani termálfürdő a komáromi Erzsébet hídtól mindössze 2,4 kilométerre fekszik.

Bár a termálfürdő egész évben üzemel, de a téli időszakban csak az elhúzható mobiltetővel fedett medencéjük használható. Olyankor igazából csak a helyi igényeket elégíti ki, szerintünk így nyáron érdemes felkeresni a fürdőt, amikor mind a hét medencéjük működik.

Három termálvizes ülőmedence, egy rekreációs medence, továbbá egy hűvösebb vizű úszómedence, valamint oktatómedence, gyerekmedence jelenti a választékot, de többpályás vízi csúszdájuk is van. A vizük gyógyhatásáról egyszer már írtunk.

Komárom Révkomárom termálfürdő

Az áraikat illetően érdemes megemlíteni, hogy a magyar nyelvű honlapjukon van egy hiba. A jegyárakhoz odaírták, hogy “3 óra/fő”, de ott valójában a napijegyek árai és nem az időkorlátosak szerepelnek. Ez alapján egy napijegy 4,8 euróba kerül (nagyjából 1600 forint), a nyugdíjas és a gyermek jegy ára pedig 3,5-3,5 euró, ami mostani árfolyamon olyan 1200 forintot jelent.


A termálfürdőről a helyi televízió a napokban bemutatott egy kedvcsináló videót: