• Fejlesztésekkel készült az idei strandszezonra a Révkomáromban található termálfürdő.

  • Nemrég újra megvizsgálták a víz minőségét.

Az észak-komáromi termálfürdő a 2019-es nyári strandszezonban több újdonsággal is várja a látogatókat. „Tavasszal lecseréltük a nagymedence szűrőberendezését. Az új szűrőrendszer 40 ezer euróba került, az összeget a város saját költségvetésből állta” – tájékoztatta a TASR szlovák hírügynökséget Sylvia Kunyiková, a Komáromi Városi Hivatal szóvivője. Bejelentették azt is, hogy a fürdő nagymedencéje június 22-től látogatható.

A strandolók az idei szezontól környezetbarát edényekben és csomagolásban vásárolhatják meg az ételeket-italokat. Újdonság az is, hogy kialakítottak egy átjárót az erőd melletti parkoló és a főbejárat között, így kényelmesen és ingyen parkolhatnak a fürdőbe érkező vendégek.

A komáromi termálfürdő két és fél hektáros területen fekszik. A fürdőt két termálforrás táplálja, az egyik vize 45, a másiké 30 Celsius-fokos. A feltörő ásványvíz a tapasztalatok szerint jótékony hatással van az ízületi, reumatikus és nőgyógyászati betegségekben szenvedőkre. „A legújabb mérések újra igazolták, hogy a komáromi termálfürdő vize nagyon jó minőségű, az összetétele és jótékony hatásai alapján a bártfai (Bardejov) fürdő vízéhez hasonlítható” – közölte Kunyiková.

Komárom Komárno termálfürdőA révkomáromi termálfürdőben összesen hat szabadtéri és két fedett medence áll a vendégek rendelkezésére. A határhoz közeli fürdő egész évben működik, de télen csak a fedett medencék üzemelnek. A belépőjegyek ára egész reális, azaz például egy egész napos felnőtt fürdőbelépő 4,8 euró (átszámítva 1500 forint), egy nyugdíjas jegy pedig 3,5 euróba (1100 forint) kerül.

(A fürdő nem keverendő össze a határ innenső oldalán lévő Brigetio Gyógyfürdővel).