• Uszoda és wellness medencék mellett sportolásra is lehetőség nyílik majd a Budapest belvárosában épülő létesítményben.

  • Az átadásra azért még picit várni kell.

Budapest V. kerületében, Belvárosi Sportközpont néven egy többfunkciós sport- és szabadidő létesítmény épül. A különlegességét az adja, hogy egy évvel ezelőtt 200 millió forintos költségből termálkutat fúrtak az építkezés Vadász utcai helyszínén és sikerrel jártak a szakemberek. 800 méteres mélységből közel 60 Celsius-fokos termálvíz tört fel.

A percenként 400-500 literes hozamú kút vize valószínűleg kiállná a gyógyvízzé minősítés próbáját is. Ugyanakkor itt nem egy klasszikus gyógyfürdő épül. A leendő Belvárosi Sportközpont alagsori részén egy 25 méteres úszómedence lesz, majd felfelé haladva wellness részleg, kosárlabdapálya, edző- és fitneszterem és egy hangulatos tetőterasz kerül kialakításra.

Az 5 milliárd forintba kerülő – állami forrásból megvalósuló – hatszintes létesítmény építése a legfrissebb hírek szerint az alagsornál tart. Az úszómedence betonozási munkálataival már el is készültek. A feltörő termálvizet egyébként a wellness részleg medencéinek töltése mellett az épület fűtéséhez is fel fogják használni.

Az átadás kapcsán tavaly tavasszal 2019 őszi időpontot emlegettek, de az építkezés jelenlegi állása alapján azért a 2020 őszi megnyitás valószínűbbnek tűnik.

Itt megnézhet egy korábbi látványtervet a sportközpontról: