• Augusztus elsején ismét megnyitják a Dandár Gyógyfürdőt.

  • Szeptember elsején nyit a Gellért Gyógyfürdő is, azaz hamarosan már majdnem az összes budapesti termálfürdő nyitva lesz.

Igazából a Budapest Gyógyfürdői Zrt. egyik közleményére alapozva egyszer már beharangoztuk a budapesti Dandár Gyógyfürdő nyitását. Az eredeti tervek szerint ugyanis július 15-én nyitottak volna, de valami miatt történt ebben egy kis csúszás. Szerencsére nem sok, mert a Budapest Gyógyfürdői Zrt. közlése szerint augusztus elsején, azaz most szombaton már tényleg megnyitják a ferencvárosi gyógyfürdőt.

A Dandár minden egyes nap 9 és 19 óra között lesz nyitva. A létesítmény fedett részlegében 36 és 38 Celsius-fokos gyógymedence, finn szauna, hideg vizes merülőmedence áll a vendégek rendelkezésére. De ezen felül egy külön mini szaunavilág is működik a fürdőben: klasszikus finn szaunával, gőzkabinnal, nyugágyakkal. A fürdő hangulatos belső udvarán pedig egy ikermedence található, az egyik felén 36 Celsius-fokos, a másikon 38 Celsius-fokos vízzel és élményelemekkel.

Ez azt jelenti, hogy lassan már tényleg visszaáll a budapesti fürdőkínálat terén a járványhelyzet előtti rend. A Budapest Gyógyfürdői Zrt. egységei közül legutóbb július elsején már a Széchenyi és a Rudas fürdők is teljeskörűen megnyitottak. Valamint már korábban beharangoztak egy nagy dobást, ugyanis szeptember elsejétől ismét látogatható lesz a patinás Gellért Gyógyfürdő is.

A Budán található Veli bej törökfürdő azonban még mindig zárva van. Az Irgalmasrend termálfürdője kapcsán nem is tűnik most egyszerűnek az újbóli megnyitás. Ennek okáról nemrég írtunk, amit ide kattintva olvashat.