• Eldőlt, hogy Ellipsum lesz az épülő miskolctapolcai élményfürdő neve.

  • Az új fürdő a korábban vártnál előbb elkészülhet.

Már több mint egy éve zajlik a Miskolctapolcai Strandfürdő második ütemének az építése. A leendő élményfürdő majd egész évben üzemel és nyolc beltéri, valamint két kültéri medencét foglal magában.

Miután a fedett rész miatt értelmét veszti a „strandfürdő” elnevezés, ezért új nevet kellett találni a fürdőnek. Ennek kapcsán az utolsó körbe négy márkanév került, amelyekről szavazni is lehetett. A választék a következő volt: Platán Élményfürdő, Ellipsum Élményfürdő, Benetis Élményfürdő és Miskolctapolca Élmény- és Strandfürdő.

A héten tartották a fürdő bokrétaünnepségét (azaz már elkészült az épület tartószerkezete), s ezen Veres Pál, Miskolc polgármestere bejelentette, hogy a fürdő neve a két legjobbnak ítélt ötlet összevonásából született: azaz az Ellipsum Élményfürdőből és a Miskolctapolca Élmény- és Strandfürdőből lett Ellipsum Élmény- és Strandfürdő lesz. Az Ellipsum név egyébként arra utal, hogy öt, ellipszis alakú épületből áll majd az élményfürdő.

A polgármester a néven kívül azt is elárulta, hogy jól halad az építkezés, ezért a tervezettnél korábban átadhatják a fürdőkomplexumot. Ez azt jelenti, hogy akár már a télen megnyithatják az Ellipsumot.

Ellipsum fürdő Miskolctapolca„Bízom abban, hogy a fürdőkomplexum új jelképe lesz Miskolcnak” – említette Veres Pál, aki szerint a város vonzerejét jelentősen növelik a vízi attrakciók. A legkorszerűbb technológiai megoldásokat felvonultató, modern létesítmény nemzetközi szinten is kiemelkedik a fürdőkomplexumok mezőnyéből.

„A következő 10 évben a legfontosabb kitörési pontok egyike a turizmus, idegenforgalom és vendéglátás, ebben is szeretnének előrelépni” – mondta Veres Pál, aki hozzátette, hogy nemcsak a vendégéjszakák, de a külföldi turisták számában is jelentős javulás elérése a cél és ebben komoly szerepet szánnak az új fürdőnek.