• A tavalyi volt az első teljes üzleti éve a Nagyváradon található, 14 medencés fürdőnek.

  • A városnak jelentős profitot hozott az új élményfürdő.

2016 szeptemberében nyitotta meg kapuit a nagyváradi Nymphaea aquapark. A Nymphaea tündérrózsát jelent, ezzel a Nagyvárad környékén őshonos nílusi tündérrózsára utalnak.

A 7700 négyzetméter területű, 14 medencés létesítménynek a tavalyi volt az első teljes éve. A Maszol híroldal ennek kapcsán még februárban arról írt, hogy üzletileg sikeres volt a Nagyvárad tulajdonában lévő fürdő 2017-es éve: hárommillió euró árbevétel mellett egymillió eurós nyereséget produkáltak.

Az átszámítva közel ötmilliárd forintból – nagyrészt uniós támogatásból – épült fürdő egyidejűleg 1850 vendéget fogadhat és forgalmasabb napokon nem ritka a telt ház sem. Összességében tavaly 300 ezer vendég kereste fel a fürdőt.

„Az aquapark elérte a célját. Pénzt hozott Nagyváradnak, sőt mi több, a város egyik jelképe lett, látogatókat vonz” – nyilatkozta Liviu Andrica, a nagyváradi önkormányzathoz tartozó Közterület-kezelő Igazgatóság vezetője, aki arról is beszélt, hogy a helyi szállodák vendégforgalmának is jót tett az új élményfürdő.

Nymphaea NagyváradEgyébként ahhoz képest, hogy Nagyvárad közel van a határhoz – mintegy 18 kilométerre – láthatóan nem nagyon mozdultak rá a magyarországi vendégkörre. Sem a weboldaluknak, sem a Facebook oldaluknak nincs magyar nyelvű változata (ahogy a románon kívül semmilyen más nyelvű sem). Igaz, lehet, hogy ennek nem is lenne sok értelme, mert a közelben – Hajdúszoboszlón, Debrecenben – meglehetően erős versenytársak találhatók.

Ráadásul nem is különösen olcsók a belépők a Nymphaea fürdőbe. Jelenleg egy egész napos felnőtt belépő 50 lejbe (kb. 3350 forintba), egy 2 felnőtt, 2 gyermek számára érvényes családi jegy pedig 125 lejbe (kb. 8300 forintba) kerül. Ezzel nagyjából egy szinten vannak árban a hajdúszoboszlói Aqua-Palace-szal és a debreceni Aquaticum élményfürdővel.