• Várhatóan már az idén nyáron megnyitja kapuit a Csillaghegyi Strandhoz kapcsolódó új fedett fürdő, ahol 11 medence áll majd a vendégek rendelkezésére.

  • Elkezdődik a jódos-sós gyógyfürdő újjáépítése is.

Tegnap az InfoRádió kérdezte a fővárosi fürdőkről Czinege Szilviát, a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. értékesítési és marketing igazgatóját. A szakember a rádiónak elmondta, hogy 2011-ben tűzték ki stratégiai célként, hogy minden évben megvalósítanak valamilyen fejlesztést, felújítást, bővítést a budapesti fürdőkben.

Minden, a fürdőkre költött forint meghozza az eredményét, ugyanis ezek a beruházások a vendégforgalom növekedésével járnak együtt. Példaként említette, hogy korábban a Lukács Gyógyfürdőben és a Rudas Gyógyfürdőben valósítottak meg EU-s forrásból fejlesztéseket, amelyek után 30-40 százalékkal ugrott meg a két fürdő forgalma.

Az idei év legnagyobb fejlesztése a Csillaghegyi Fürdőhöz kapcsolódik, ahol önerőből egy hatszintes fürdőpalotát építenek (ahogy a lenti látványterv mutatja, ez a hat szint lépcsőzetesen fog megvalósulni).

Csillaghegyi Strandfürdő fürdőfejlesztés látványtervMegtartják a fürdő jelenlegi három medencéjét, az új épületben pedig további 11 medencét alakítanak ki. Ezek közé tartozik az úszómedence, tanmedence, csúszdás élményfürdő, gyerekparadicsom, de szaunavilág is lesz az új fürdőben. „Már a nyár folyamán megkezdődik az átadása” – mondta Czinege Szilvia a 3 milliárd forintos csillaghegyi beruházás kapcsán.

A Palatinus Fürdőben tavaly valósították meg a „téliesítést”, ennek köszönhetően már a strandszezon után sem zárt be a fürdő. Most „szoktatják hozzá” a vendégeket, hogy a Palatinusra ne csak nyári strandként gondoljanak. (A lenti fotó februárban készült, amikor az UVSE Vízilabda Egyesület női csapata a termálfürdőben készült a következő mérkőzésére).

Palatinus fürdő vízilabdás lányokA tervek szerint még az idén elkezdik a pesterzsébeti jódos-sós fürdő felújítását. Erre 2 milliárd forintot fordítanak, a régi épületet felújítják, kibővítik, új medencéket is építenek. A 2005-ben bezárt pesterzsébeti fürdő a felújítás után télen-nyáron nyitva lesz.

Pesterzsébet jódos sós fürdő terv