• Még így is bőven barátiak a pacséri fürdő árai.

  • Mondjuk jelenleg Magyarországról nem érdemes útra kelni a különleges fürdőhöz.

Az idei a hetedik nyári szezonja a Szerbia északi részén, az Észak-bácskai körzetben található a pacséri termálfürdőnek. A létesítményhez egy termálvizű tó, valamint 2018 óta egy kis fedett fürdő tartozik. Sokaknak a víz színéről lehet ismerős a vajdasági fürdő, ugyanis a 2015-ös szezontól kezdődően egy lilás árnyalatot kapott a termáltó vize, de ez a víz minőségét és gyógyhatását nem befolyásolja.

Hiába van közel a határhoz a fürdő, jelenleg nem igazán ajánlható úti cél Magyarország irányából Pacsér, hiszen Szerbia a koronavírusos helyzet miatt az úgynevezett sárga zónába tartozik. Ez alapján pedig a pacséri fürdőzésről visszatérőknek vagy két negatív koronavírus-tesztet kell bemutatniuk, vagy kéthetes házi karantén vár rájuk.

Ettől függetlenül érdemes tudni, hogy a közelmúltban némi áremelés történt a fürdőben. Bár még ezzel együtt is nagyon olcsó termálfürdőnek számítanak. A felnőtt belépő árát 300-ról 350 dinárra, a családi belépő (2 felnőtt, 2 gyermek) árát 800-ról 900 dinárra emelték. A gyermekjegy ára maradt 200 dinár. Átszámítva ez azt jelenti, hogy egy felnőtt fürdőbelépő 1000 forintba, egy gyerekjegy 590 forintba, a család belépő pedig 2600 forintba kerül.

A szerbiai szabályok miatt a közelmúltban korlátozták a fürdőbe beengedhető vendégek számát is. A Magyar Szó szerint most egyidejűleg 600 vendég tartózkodhat a termálfürdőben. Emiatt már előfordult, hogy telt ház volt.

Erről nem írtak, de két napja egy másik intézkedést is hoztak, ez alapján egyelőre csoportos vendégeket nem fogad a fürdő, nyilván a korlátozott kapacitás miatt. Más kérdés az, hogy ha egy csoport nem együtt megy a pénztárhoz, hanem külön-külön váltanak jegyet, akkor ezzel ki is kerülték a korlátozást.

Pacsér termálfürdő SzerbiaRemélhetőleg előbb-utóbb majd Szerbiában is lehet enyhíteni a szigoron és ismét érdemes lesz Magyarországról is ellátogatni Pacsérra.