• A nyitáshoz szükséges felújítási munkákon felül számos újdonságot is terveznek a jelenleg zárva tartó Galerius Fürdőbe.

  • Kiderült, hogy mivel bővülhet majd az élményfürdő kínálata.

Ahogy nemrég írtuk, a 2021 nyarán bezárt siófoki Galerius Fürdő újranyitásához nagyjából 1,5 milliárd forint szükséges. Ebből egy nyertes pályázat révén 900 millió forint a tulajdonos önkormányzat rendelkezésére áll. A fennmaradó összeget eredetileg pályázati forrásból fedezték volna, de ennek most nem látják realitását. Emiatt a város három lehetőséget mérlegel a hiányzó összeg pótlására: ingatlaneladás, befektető bevonása, vagy hitelfelvétel.

Időközben elkészültek a fürdő felújítására vonatkozó tervek, amelyekről a Siófoki Hírek közölt részleteket. A fejlesztés révén a látogatók számos újdonsággal találkozhatnak majd az élményfürdőben.

A fontosabb újdonságok közé ezek tartoznak:

– Az élménymedencében a koktélbárt korszerűsítik, a gyerekmedencében új élményelemeket alakítanak ki.
– A meglévő, nem szabályszerű Anaconda csúszdát cserélik, a meglévő „Péntek 13” csúszdát korszerűsítik.
– Mozgássérült beemelőket létesítenek, illetve komplex akadálymentesítést valósítanak meg a fürdő egész területén.
– Az esti fürdőzés hangulatának fokozása érdekében fény és hangtechnikai elemeket építenek ki.
– A meglévő öltözőkabinokat nagyobb tárolókapacitásúakra cserélik.
– A családok, baráti társaságok részére nagyobb Beauty Spa részt alakítanak ki többek között jacuzzival, caracalla káddal, páros masszázshelyiséggel.
– Az egész szaunavilágot korszerűsítik.
– Bővítik az éttermi vendégteret.
– A kültéren udvari pihenőteraszt alakítanak ki a szaunavilág vendégei részére, a jurta helyén élményterasz létesül.
– A parkolóban e-autótöltőt létesítenek.

„Természetesen az épület víztechnológiai, légtechnikai, villamos és egyéb energetikai berendezéseinek fejlesztése is a projekt szerves része, ezek a legkevésbé lesznek láthatóak a vendégek számára, de nagyjából a fejlesztésre költendő 1,5 milliárd forint 75 százalékát képezik” – írják.

A projektben kiemelt jelentőséget képvisel a turisztikai szolgáltatások energiahatékonyságának, megújuló energiatermelésének növelése és digitalizálása. Az energetikai költségek csökkentése és az automatizálás együtt képes a turizmus jövedelmezőségét növelni, a fenntarthatóságot biztosítani, amelynek keretében napelemes rendszer is telepítésre kerül.

A siófoki Galerius Fürdő kinti élménymedencéje

A Balatonhoz közeli fürdőkről itt olvashat.