• Néhány kisebb termálfürdő péntektől vasárnapig tart nyitva, hiszen a vendégeik egy jelentős része amúgy is csak ekkor ér rá.

  • Egész kedvező jegyárakat kínáló fürdőkről van szó, megérnek egy hétvégi kirándulást.

Néhány termálfürdő nem tart nyitva a hét minden egyes napján. Ezek egy része egész évben így üzemel, mások a nyári időszakon kívül térnek át a rövidített nyitvatartásra. Jellemzően az adott település vonzáskörzetében élők adják a fő vendégkörüket, emiatt érdemi vendégforgalomra amúgy is csak a hét utolsó napjain számíthatnának. Így ez tulajdonképpen racionális döntés a részükről.

Ami azért jó hír, hogy a lenti fürdők esetében a hétvégébe a péntek is beletartozik, igaz akad olyan termálfürdő, amit pénteken csak délután nyitnak ki. Közös pont ezeknél a fürdőknél, hogy kimondottan kedvező jegyárakat kínálnak.

A Miskolctól délre 35 kilométerre található Mezőcsáti Termálfürdő a nyári hónapokban – hétfő kivételével – minden nap várja a vendégeket. Viszont szeptembertől május utolsó napjáig az utószezoni üzemrend lép életbe. Ez azt jelenti, hogy péntek, szombat, vasárnap nyitnak ki. Pénteken 15 órától látogatható a fürdő, viszont ekkor éjszakai fürdőzésre is lehetőség nyílik, mert csak 22 órakor zárják a fürdőt. Szombaton és vasárnap pedig 9 és 17 óra között üzemel a létesítmény. A felnőtt napijegy 2500 forintba, a nyugdíjas és a diák belépő 2000 forintba kerül.

A Mezőcsáti Termálfürdő szabadtéri medencéje

Az Alföld déli részén, Orosházától délkeletre 30 kilométerre található Nagybánhegyes, ahol az ország legkisebb termálfürdője működik. Az egyetlen termálmedencével rendelkező Bánfürdő Termálfürdő esetében a háromnapos nyitvatartás van érvényben egész évben, tehát nyáron is. Péntektől vasárnapig, 10 és 21 óra között tartanak nyitva. A felnőtt jegy ára 1300 forint, a diák és nyugdíjas belépő pedig 1200 forintba kerül.

A Hajdú-Bihar megyei Tiszacsegei Termálfürdőt néhány napja emlegettük, ugyanis megvalósulhat náluk egy fejlesztés. Jelenleg péntektől vasárnapig, 10 és 20 óra között várják a fürdőzőket. A belépők ára itt is kedvező, felnőtteknek 2000 forint, nyugdíjasoknak és diákoknak 1800 forint.

A Somogy megyei Csurgó fürdőjéről is nemrég tudtunk írni egy jó hírt. Bővült ugyanis a fürdő kínálata, megnyitották a wellness részelget. A létesítmény jelenleg részlegesen üzemel, ez egyrészt azt jelenti, hogy a fedett tan- és úszómedence nem használható, másrészt péntektől vasárnapig vannak nyitva, akkor is csak délutánonként: 14 és 19 óra között. Az újranyitott wellness részlegen felül két szabadtéri gyógyvizes medence jelenti a kínálatot. A felnőtt belépő 2600 forintba, a diák és nyugdíjas jegy 2300 forintba, a szaunabelépő 1000 forintba kerül.

Csurgó termálmedence

A Hajdú-Biharban található Polgár strandfürdője nemrég állt át az utószezoni nyitvatartásra, ami október 29-ig érvényes. A hónap hátralévő részében péntektől vasárnapig, 10 és 18 óra között vannak nyitva – két termálmedencével. A felnőtt jegy 2500 forint, a nyugdíjas és diák belépő pedig 2000 forintba kerül.

Hamarosan újranyitó termálfürdők

Jelenleg karbantartási szünet van a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Tiszaföldvári Termálfürdőben, viszont nemsokára, október 20-án újranyitnak. Akkor már a szezonon kívüli üzemrend lesz érvényben, azaz péntektől vasárnapig 10 és 18 óra között látogatható a szabadtéri medencés termálfürdő.

Tiszaföldvár Termálstrand

Most szintén nincs nyitva a Tiszaörsi Termálfürdő, de náluk sincs messze az újranyitás, október 19-től ismét várják a fürdőzőket. Viszont ez a fürdő kicsit kilóg a fentiek közül, ugyanis a hét négy napján lesznek nyitva, csütörtöktől vasárnapig, 9 és 18 óra között. A tavalyi holtszezonban a Tiszaörsi Termálfürdő is péntektől vasárnapig üzemelt, de bővíteni tudták a nyitvatartási időt. Náluk a felnőtt belépő 2500 forintba, a diák és nyugdíjas jegy 2200 forintba kerül.