• Lehet, hogy országosan kevésbé ismert, de igazán hangulatos termálfürdőket ajánlunk a figyelmükbe.

  • Némelyik csak szabadtéri medencékkel rendelkezik, máshol fedett medencék is várnak ránk, de mindegyikben minősített gyógyvízzel töltött medencét (is) találhatunk.

2022 őszén több termálfürdőt is az olvasók figyelmébe ajánlottunk. Ezek közül 7 fürdőre újra felhívnánk a figyelmüket. Szerintünk a maguk kategóriájában mindegyik nagyon jó választásnak bizonyulhat.

Talán közös pontként említhető, hogy olyan termálfürdőkről van szó, amelyeket a vonzáskörzetükben élők kedvelnek, de az ország távolabbi részein élők talán nem is hallottak róluk. Pedig egy kirándulást mindegyik megér.

Még szeptemberben a szezonvégi átállásuk kapcsán emlegettük a püspökladányi Sárrét Kincse fürdőt. A Hajdú-Bihar megyei gyógyfürdő teljes medencekínálata a nyári strandidényben érhető el, de két beltéri és két szabadtéri gyógymedence egész évben a vendégek rendelkezésére áll. A belépőáraik pedig országos szinten is a legkedvezőbbek közé tartoznak. December 31-én ugyan zárva tart a fürdő, de január elsején már nyitva lesznek (12 és 19 óra között).

Püspökladány Sárrét Kincse gyógymedence

Szerintünk a Dél-Alföld egyik legjobb ár-érték arányú fürdőjének számít a kiskunmajsai Jonathermál Gyógy- és Élményfürdőt. A mostani összeállításban talán ez az a termálfürdő, ami a legszélesebb körben ismert. A Bács-Kiskun megyében, Kecskeméttől délre 50 kilométerre található létesítmény téli kínálata is egész jó, hiszen a gyógyfürdő, élményfürdő, szauna, gőzkabin, jacuzzi is üzemel. Itt írtunk bővebben a termálfürdőről.

Jonathermál Kiskunmajsa élménymedence

Aki Győr-Moson-Sopron megyében, a Fertő tó közelében keres egy jó kis termálfürdőt, annak érdemes Hegykőre ellátogatnia. Az osztrák határ közelsége ellenére nincsenek elszállva a jegyáraik és minősített gyógyvízzel rendelkeznek.

Hegykő termálfürdő gyógymedence

Győr-Moson-Sopron megyénél maradva, az október közepi újranyitásuk kapcsán írtunk a Lipóti Termálfürdőről. Azoknak ajánlható a fürdő, akik a téli időszakban is a szabadtéri medencés fürdőket keresik. A következő napok időjárása mondjuk ehhez ideálisnak ígérkezik. Szilveszter napján 12 és 17 óra között tart nyitva a termálfürdő, elsején zárva lesznek, majd január 2-tól átállnak a szezonon kívül megszokott (12 és 20 óra közötti) nyitvatartási időre.

Lipóti Termálfürdő

November végén a Dunántúl egyik legjobb ajánlataként említettük a celldömölki Vulkán Gyógyfürdőt, ahol a korábbiaknál olcsóbb belépőjegyeket kínálnak. Ez igaz jelenleg is, azaz 2200 forint a napijegy és 1500 forintért 5 órás belépő is váltható. Annyi változás történt csak azóta, hogy a szomszédos szálloda által üzemeltetett – akkortájt épp bezárt – szaunavilágot egy kis saját szaunarészleggel pótolták, az ide szóló kiegészítő jegy 500 forintba kerül.

Vulkánfürdő gyógyfürdő Celldömölkön

A kevésbé ismert, de nagyon hangulatos, szabadtéri medencés termálfürdőket keresőknek bátran ajánljuk a Kabai Gyógyfürdőt. Itt írtunk róluk bővebben. Az továbbra is igaz, hogy 12 és 19 óra között tartanak nyitva, de december 31. és január 1. ez alól kivételnek számít, ekkor ugyanis zárva lesznek. Viszont a jövő héttől a megszokott nyitvatartással készülnek.

Kabai gyógyfürdő termálmedencéje

Végül egy fürdőtipp Szabolcs-Szatmár-Bereg megyéből. December eleje óta újra nyitva a kisvárdai Aquacinema fürdő fedett részlege. Minősített gyógyvíz vár ránk ebben a termálfürdőben is. Szilveszter napján ugyan zárva lesznek, viszont január elsején 9 és 20 óra között várják a vendégeket.

Aquacinema Kisvárda fedett fürdő

Az éjszakai fürdőzésekről itt olvashat.