• A korábbi ígéreteknek megfelelően a háromhetes karbantartási szünetet követően újranyitják a Lipóti Termálfürdőt.

  • Két gyógyvizes medencével, szaunával és étteremmel várják a fürdőzőket.

Ahogy a hónap elején írtuk, elkezdődött a Győr-Moson-Sopron megyei Lipóti Termálfürdő szokásos őszi karbantartási leállása. Szerencsére a vendégeknek nem kell már sokáig nélkülözniük a termálfürdő szolgáltatásait, ugyanis az eredeti terveknek megfelelően október 22-én, szombaton újra megnyitják a kapujukat.

Sok fürdő mostanában átállt arra, hogy a hét bizonyos napjain zárva tartanak, azonban Lipóton továbbra is minden egyes nap fürödhetünk hétfőtől vasárnapig. Arra érdemes csak figyelni, hogy a nyári üzemrenddel ellentétben minden nap – hétvégén is – délben nyitnak, viszont csak este 8-kor zárnak. Jó a késői zárás, mert a közelben élők hétköznap akár még munka után is el tudnak ugrani a termálstrandra.

A korábbi téli szezonokhoz hasonlóan a két szabadtéri gyógyvizes medence (34 és 38 Celsius-fokos vízzel) üzemel. Nyitva tart a finn szauna, valamint a fürdő étterme is. A szauna használatát is magában foglaló felnőtt belépő ára 4900 forint, 6-14 évesek számára a gyermek belépő 3600 forintba kerül.

Érdemes tudni, hogy a Lipóton feltörő termálvíz gyógyvíz minősítéssel is rendelkezik. A nátrium hidrogén-karbonátos, fluoridos hévíz kopásos gerinc és ízületi betegségek, krónikus gyulladásos ízületi problémák, balesetek mozgásszervi szövődményeinek a kezelésére is alkalmas.

Lipóti Termálfürdő

A mögöttünk álló hétvégére is jutott egy fürdős újranyitás. A nyári szezont követően ugyanis október 14-én ismét megnyitották a Tiszaföldvári Strandfürdőt. A Jász-Nagykun-Szolnok megyei fürdő péntekenként, szombatonként és vasárnaponként 10 és 18 óra között tart nyitva. Náluk a belépőjegy egységesen 2000 forintba kerül.

Szintén újranyitásos hír, de még konkrét dátum nélkül, hogy decembertől ismét beüzemelik az Aquacinema fürdő fedett részlegét. Utóbbiról itt olvashat további részleteket.