• Két Jász-Nagykun-Szolnok megyei és két Zala megyei termálfürdő idei nyitását már alig várjuk, mert nagyon jó kis fürdőkről van szó.

  • Némelyiknél már a nyitási dátumot is lehet tudni.

Egyes termálfürdőnél mindig nagy kérdés, hogy a mettől meddig tart a szezonjuk. A működésük ugyanis nem korlátozódik pusztán a nyári hónapokra, viszont azért az egész éves üzemeltetésük sem lenne rentábilis, pláne a jelenlegi energiaárak mellett.

Összegyűjtöttünk négy ilyen termálfürdőt. Egytől egyik nagyon jó kis fürdőkről van szó, csodás lenne, ha akár az egész éves működésük is megoldható lenne. Talán majd a következő téli szezonban…

Zalaegerszegtől 25 kilométert kell déli irányba autózni Pusztaszentlászlóig. Ebben a községben működik az Aqua Barbara Termálfürdő. Kempinggel, fedett és szabadtéri termálmedencékkel, gőzfürdővel, infraszaunával és finn szaunával is várják a vendégeket, amikor nyitva vannak. Az előző téli idényben is volt egy leállásuk, de a mostani kicsit korábban kezdődött, 2022-ben november 6-án nyitottak ki utoljára. Az idei újranyitás pontos dátuma még nem ismert, de tavaly március elejétől várták újra a fürdőzőket.

Aqua Barbara Termálfürdő

Jászszentandrás az Alföld északi részén, Budapesttől nagyjából 120 kilométerre található. A településen már évtizedek óta működik egy nagyon kedvelt termálfürdő, ahol nyáron remek rendezvényeket is szoktak tartani. Tavaly április vége és október 23. között minden nap nyitva voltak, novemberben pedig hétvégékre nyitották ki a termálfürdőt. A „hétvégi szezon” idején egy termálmedence, jacuzzi és szauna jelentette a választékot. A jó hír az, hogy van egy nyitási céldátumuk, 2023. április 7.

Jászszentandrás termálmedence ősszel

Jász-Nagykun-Szolnok megyénél maradva: október elseje óta tart zárva a jászapáti Tölgyes Strandfürdő. Nyáron hat medence és csúszdapark várja itt a fürdőzőket, a korábbi években három medencével télen is nyitva tartottak, de a megnövekedett energiaköltségek miatt most nem tudták vállalni a téli üzemeltetést. Korábban egyébként májusi újranyitást említettek.

Jászapáti termálfürdő

A Zalaszentgróti Termálfürdőt eredetileg egész éves működésre tervezték, de a története során csak ritkán volt nyitva a téli szezonban. A kevés kivétel közé tartozott a 2021-2022-es téli időszak, amikor egy úszóklubbal kötött megállapodás révén a leghidegebb hónapokban is várták a fürdőzőket. A mostani holtszezonra viszont bezártak, csak október elejéig volt nyitva a termálfürdő. Szó volt róla, hogy egy napelemparkot telepítenének a fürdőbe, ami talán az egész éves nyitvatartás lehetőségét is megteremtené. Zalaszentgróton a tervezett szezonkezdet ideje: 2023. május 15.

Zalaszentgrót sós dézsafürdő

A szezonális strandfürdők várható idei nyitási dátumait itt gyűjtöttük össze.