• Új medence építésétől kezdve a strandfelújításon át a hatalmas fürdőkomplexumok kialakításáig többféle termálfürdős fejlesztés van folyamatban.

  • Összegyűjtöttük ezeket egy térképen.

Idén és a következő két évben számos termálfürdős fejlesztést fognak megvalósítani az országban. Ezen belül persze azért elég vegyes a kép. Némelyik fürdőfejlesztés gyakorlatilag már elkészült, valamelyik már a végéhez közeledik, de arra is akad példa, hogy még egy kapavágás sem történt, mert jelenleg is a terveken dolgoznak. Az idén megvalósuló fejlesztések között is találni olyat, amit már tavaly át kellett volna adni, de átcsúszott 2021-re a projekt befejezése.

Ezek között akadnak önkormányzati és magánforrásból megvalósuló beruházások, de a fejlesztések többségét állami támogatás révén valósítják meg. Összességében több tízmilliárd forint értékben.

Miskolctapolcán az Ellipsum Élményfürdőt valószínűleg már a járványhelyzet feloldása után nem sokkal át lehet adni. Bár még messze nem készült el, de remélhetőleg Mezőcsáton még az év folyamán megnyithat a felújított termálfürdő. A nyáron pedig átadhatják a hajdúszoboszlói Hungarospa újdonságát, az úgynevezett Prémium Zónát is.

A kisebb, de az adott termálfürdő szempontjából nagyon is fontos beruházások közé tartozik a Ceglédi Gyógyfürdő projektje, ahol egy télen is használható szabadtéri termálmedencét alakítanak ki. S minden bizonnyal idén nyárra már megnyithat a kapuvári Flóra Termálfürdő, ahol a strandi részen zajlik egy beruházás.

A jövő év során több nagy termálfürdős fejlesztés átadása is várható. Ezek közé tartozik a győri, a szolnoki, a berettyóújfalui, a sárospataki fürdők felújítása, illetve jelentős bővítése. Azért persze az építőipar sajátosságai miatt elképzelhető, hogy ezek között lesz olyan, ami majd csak 2023-ra készül el. A lepencei strand felújításának befejezését pedig eleve 2023 végére tervezi a terület tulajdonosa. Némelyik beruházás esetében pedig egyelőre még nem is közöltek pontos céldátumot.

Mindenesetre, amit most lehet tudni, azt összegyűjtöttük a lenti térképen: