• Czeglédi Gyula reményei szerint az idei második negyedévtől kezdődően már valamennyire normalizálódó körülmények jöhetnek.

  • Komoly turisztikai fejlesztések is várhatók Hajdúszoboszlón.

A Hajdúszoboszlói Televízió évértékelő interjút közölt Czeglédi Gyula polgármesterrel. Ebben a városvezető elmondta, hogy nagy reményekkel indultak neki a 2020-as esztendőnek, de nyilván az eredeti terveik közül nagyon sokat felülírt a járványhelyzet.

Szerencsére a nyárra lecsengett a koronavírus-járvány első hulláma, viszont a turisták eleinte még nagyon óvatosak voltak. Emiatt júniusban és július első felében még nem volt erős vendégforgalmuk. Az igazi szezon július közepén indult be. Czeglédi Gyula ennek kapcsán megjegyezte, hogy emiatt tavaly ugyanúgy csak hat hetes szezonjuk volt, mint ami a Balatonnál megszokott. Fontosnak tartotta azt is kiemelni, hogy az állami és az önkormányzati támogatásnak köszönhetően a fürdőkomplexumot működtető Hungarospa Zrt. 500 munkahelyéből több mint 400-at meg tudtak őrizni.

Ahhoz képest, hogy nem egyszerű a jelenlegi helyzet, egész sok fejlesztés van folyamatban a városban. Ezek közé tartozik a fürdőben zajló beruházás, aminek révén az idei szezonra egy új turisztikai attrakcióval bővül a Hungarospa kínálata. Napirenden van a Mátyás király sétány teljes rekonstrukciója is, amihez azonban még póttámogatást várnak a Magyar Turisztikai Ügynökségtől.

Hamarosan egy nyolcmilliárd forint értékű beruházás is kezdetét veheti az üdülőhelyen, ugyanis egy hatalmas, kétezer ember befogadására alkalmas rendezvényközpontot alakítanak ki. Ennek nagy jelentősége lesz a turizmus szempontjából is, hiszen akár nagyobb konferenciákat is meg lehet majd rendezni Hajdúszoboszlón. A rendezvényközpont szempontjából 2021 az előkészítés éve lesz, maga az építkezés 2022-ben indulhat el.

Hajdúszoboszló látképA fentiek azért is fontosak Czeglédi Gyula szerint, mert a járványhelyzet lecsengése után nagy verseny lesz a turizmusban. Kérdés persze, hogy mikor lehet már javulásra számítani a pandémia terén? Czeglédi Gyula ennek kapcsán azt mondta, hogy reményei szerint a második negyedévtől, azaz áprilistól már normalizálódó állapotok lehetnek.

Az interjút itt is megnézheti:


Ahogy már korábban írtuk, maga a fürdőkomplexum Hajdúszoboszlón is zárva tart, azonban a Hungarospa gyógyászati részlege továbbra is üzemel. Sokféle gyógykezelést vehetnek jelenleg is igénybe a vendégek. Ezek közé tartozik a gyógyvizes kádfürdő, az iszapkezelés, a szénsavkezelés, a gyógymasszázs, a súlyfürdő, a víz alatti vízsugármasszázs, a száraz egyéni gyógytorna és a víz alatti csoportos gyógytorna is. Ezen felül fizikoterápiás kezelések is elérhetők: lézer, ultrahang, Bemer, interferencia, TENS, diadynamic, szelektív ingeráram, mikrohullám kezelés, iontoforézis, mágneskarika, hidrogalván és vízalatti ultrahang.