• Megnézhetjük a magasból a hajdúszoboszlói Hungarospa medencéit, fürdőépületeit és a környező szálláshelyeket is.

  • Szép felvételek egy szomorú időszakól.

Tóth László rendszeresen készít drónfelvételeket és ezen belül már többször is feltöltött videókat a hajdúszoboszlói Hungarospa fürdőkomplexumról. Fél évvel ezelőtt a strandfürdő 2020-as szezonnyitójáról mutatott be egy légi felvételt. Akkor a tavalyi évre jellemző módon nem túl ideális időjárás fogadta az első strandolókat.

Legutóbb pedig 2020. december 26-án, karácsony második napján járta körbe a drónjával a Hungarospát és a környékét. A lejjebb görgetve megtekinthető felvételeken a fürdő minden egyes részét megnézhetjük a magasból. A nyári strandbejáratot, a tradicionális strandrészt, a mediterrán tengerpartot, a tavat, az épülő Prémium Zónát, a csúszdatornyot és a gyógyfürdő, valamint az élményfürdő épületét is.

Igazából két dolog utal csak arra, hogy a videó a koronavírusos lezárások idején és nem egy másik esztendő karácsonyán készült. Az egyik az, hogy a gyógyfürdő szabadtéri medencéi is üresek. A másik pedig az, hogy a fürdő melletti és a környező szállodákhoz tartozó parkolókban nincsenek autók, senki nem sétál az utcákon. Máskor azért már a karácsonyt is sok turista az üdülőhelyen töltötte…

Ami azért jó hír, hogy idén nyárra a tervek szerint átadják a felvételeken is látható új strandi fürdőegységet, valamint a következő években egyéb újdonságok is várhatók Hajdúszoboszlón.

Érdemes azt is tudni, hogy bár medencés fürdőzésre nincs mód, de a Hungarospa gyógyászati részlege jelenleg is üzemel. A megszokott kezelések közül csaknem mindegyik elérhető. Ezek közé tartozik az iszapkezelés, a gyógyvizes kádfürdő, a súlyfürdő, a szénsav kezelés, az orvosi gyógymasszázs, a víz alatti vízsugármasszázs, a víz alatti csoportos gyógytorna és  száraz egyéni gyógytorna.

A fizioterápiás kezelések közül a vendégek rendelkezésére áll a lézer, az ultrahang, a Bemer mágneskarika, az interferencia, a TENS, a diadynamic, a szelektív ingeráram, a mikrohullám kezelés, az iontoforézis, a hidrogalván és a víz alatti ultrahang is.