• Március közepe óta zárva tart a kapuvári fürdő, az újranyitás helyett ugyanis elkezdték a létesítmény felújítását.

  • Ehhez kaptak most további 300 millió forintnyi állami támogatást.

A koronavírus-járvány első hullámának idején a többi hazai fürdőhöz hasonlóan a Győr-Moson-Sopron megyei Kapuváron található Flóra Termálfürdőt is bezárták. Azonban amikor májustól kezdődően egyre több fürdő már az újranyitásáról számolt be, akkor a kapuvári fürdő esetében azt közölte a tulajdonos önkormányzat, hogy egyelőre nem nyitják ki ismét a létesítményt.

Akkoriban még érvényben volt az a szabály, hogy csak a kültéri medencék üzemelhettek és a gyógyvizes medencéiket sem működtethették volna. Emiatt úgy kalkuláltak, hogy ha újra megnyitnának, akkor csak veszteséget termelne a fürdő. Márpedig ettől függetlenül is terveztek fejlesztéseket a strandi részen, amit hátrányosan érintett volna az, ha még a veszteséget is finanszírozni kell.

Így a Flóra Termálfürdő nyárra sem nyitott ki, de nekikezdtek a felújítási munkáknak. Azonban kiderült, hogy ehhez a fejlesztéshez az önkormányzat által biztosított önerő kevés lesz. A térség országgyűlési képviselője viszont a napokban arról számolt be a Facebook oldalán, hogy megszerezték a hiányzó összeget egy vissza nem térítendő állami támogatásnak köszönhetően.

Gyopáros Alpár elmondása szerint ez a támogatás 300 millió forintot tesz ki. Kiderült az is, hogy a termálkút felújításának szükségessége indokolja leginkább az extra forrást. Eddig ugyanis nem a saját termálkútjukat használták, holott a város rendelkezik saját kúttal, de a csővezetékek rossz állapota miatt nem tudják használni.

 

Kapuvár termálfürdő felújításAmennyiben minden a tervek szerint halad, akkor jövő nyárra tudják újból megnyitni a Flóra Termálfürdőt. A kapuvári fürdő 1981 óta üzemel, kezdetben csak egyetlen medencéjük volt. Még a 80-as években újabb termálmedencékkel, később fedett részleggel is bővítették a fürdőt.