• Teljesen megújul a benti gyógyfürdő, befejezik a szabadtéri nagy gyógymedence felújítását, valamint új burkolatot kap az élményfürdő.

  • Emiatt február végéig biztosan nem nyitnak ki.

A héten kiadott friss kormányrendelet értelmében a fürdőkre (is) vonatkozó szigorítások még legalább január 11-ig érvényben maradnak, magyarán addig nem fogadhatnak vendéget a termálfürdők, gyógyfürdők. A gyógyászati szolgáltatások többsége kivételt jelent, de ezek nem mindenhol elérhetőek.

Az azonban biztos, hogy Kehida Termált akkor sem nyitják meg január első felében, ha esetleg erre a hatályos szabályok értelmében már lehetőség lesz. Ez azonban tulajdonképpen jó hír, ugyanis komolyabb felújítási munkákba kezdtek a kehidakustányi fürdőben, így előreláthatólag 2021. február 28-ig biztosan zárva tartanak.

Ahogy a honlapjukon írják, a kényszerű üzemszünetet kihasználva befejezik a kültéri nagy gyógymedencéjük felújítását. Ezen túl már nekikezdtek a fedett fürdőn belüli gyógyfürdő részleg felújításának, de elvégzik a benti élményfürdő nagy karbantartását és a burkolatok cseréjét is.

Ezt követően tervezik a konditerem és a wellness részleg megújítását és számos gépészeti berendezés cseréjét, amit amúgy is csak teljes leállás esetén lehetne megejteni. Így összességében a járványhelyzet második hullámát követően egy megújult fürdő várja majd a vendégeket.

Idén egy új turisztikai kisfilm is készült Kehidakustányról, amit itt tudnak megnézni: