• Fedett élményfürdővel és gyógyászati részleggel bővül a sárospataki Végardó Fürdő.

  • A fejlesztés megvalósításához 3,5 milliárd forint támogatást kapott a város.

Mostanában nagyon felpörögtek a különféle fürdőfejlesztésekkel kapcsolatos bejelentések. Ezen a héten berettyóújfalui, kehidakustányi és kapuvári fejlesztésekről is beszámolhattunk. A hetet pedig egy sárospataki hírrel zárjuk, ugyanis jelentős állami támogatáshoz jutott a Végardó Fürdő.

Tulajdonképpen az a fejlesztés valósulhat meg, amit már két évvel ezelőtt beharangoztak. Ennek révén a – járványos időszakon kívül – egész évben működő, de jelenleg csak szabadtéri medencékkel rendelkező termálfürdő egy impozáns fedett részleggel bővül.

A Végardó Fürdő felújítására és kapacitásbővítésére 3,5 milliárd forint állami támogatást kaptak – olvasható a város honlapján. A fejlesztés révén megvalósuló wellness- és élményfürdő részlegben új fogadótér, helyben működő Tourinform iroda, önkiszolgáló étterem is kialakításra kerül. Az egyterű élményfürdőben vizes élményelemek, csúszdák is helyet kapnak, ezen felül fitneszterem, szaunavilág, orvosi és masszázs helyiségek, továbbá egy fedett és egy nyitott pihenőterasz is a vendégek rendelkezésére áll.

A beruházás része lesz egy gyógyászati centrum is. Ez a wellness részleggel összeköttetésben, de különálló épületegységben fog megvalósulni.

Sárospatak fedett termálfürdőA fejlesztés révén a termálfürdő eddigi évi 250 ezres vendégszáma jelentősen bővülhet és új vendégkört vonzhat Sárospatakra. Ráadásul még vannak szabad területek a fürdő környékén és a város szeretné elérni, hogy a jövőben majd egy szálloda is épülhessen a termálfürdő szomszédságában. A most bejelentett fürdőfejlesztés várhatóan 2022-re valósulhat meg.