• A fürdőgyógyászati kezelések továbbra is megtarthatók, viszont medencés fürdőzésre egyelőre nincs mód.

  • A korlátozásokat további 20 nappal meghosszabbítják.

A koronavírus-járvány miatti korlátozások január 11-ig, azaz jövő hétfőig tartottak és a ma reggeli bejelentés szerint – az operatív törzs döntése alapján – ezt meghosszabbítják február 1-jéig. A lazításra csak akkor lesz mód, ha elegendő vakcina áll rendelkezésre és megkezdődhetnek a tömeges oltások. Jelen állás szerint viszont még csak 80 ezer főre elegendő vakcina érkezett az országba és 42 ezer egészségügyi dolgozót oltottak be.

A mostani információk szerint az eddig is érvényes szabályokhoz képest sem lazítás, sem szigorítás nem várható. Azaz a közfürdőkben és az uszodákban nem tartózkodhatnak vendégek, kivéve akkor, ha gyógyászati kezeléseket vesznek igénybe. A szállodák csak üzleti, vagy oktatási célból érkező utazókat fogadhatnak, turistákat nem.

A Nemzeti Népegészségügyi Központ korábbi tájékoztatása szerint a fürdőgyógyászati kezelések közül csak a gyógyvizes gyógymedencére nincs mód. A távolságtartási és higiéniás szabályok betartásával gyakorlatilag minden egyéb kezelést továbbra is biztosíthatnak a gyógyfürdők. Így – a teljesség igénye nélkül – lehetőség van gyógyvizes kádfürdőre, iszappakolásra, súlyfürdőre, szénsavas kádfürdőre, víz alatti vízsugármasszázsra is. Ezen felül a különféle elektroterápiás kezelések is biztosíthatók.

Ez nem azt jelenti, hogy minden hazai gyógyfürdőben a fentiek el is érhetőek. Számos gyógyfürdőben ugyanis azt a döntést hozták, hogy önmagában a gyógyászati szolgáltatásokat nem tartják fenn. Korábban ebben a cikkben gyűjtöttük össze azokat a fürdőket, ahol továbbra is igénybe lehet venni a kezeléseket.

Barack fürdő külsőmedence