• Január második hetében ismét megkezdi a működését a Szarvasi Gyógyfürdő gyógyászata.

  • Négyféle balneológiai kezelés és az összes fizikoterápiás kúra lesz elérhető.

Az elmúlt hetekben néhány gyógyfürdővel bővült az a kör, ahol a jelenlegi helyzetben is elérhetők a gyógyászati kezelések. Azt fontos megemlíteni, hogy a gyógyvizes medencefürdő egyelőre nem szerepelhet a fürdők gyógyászati kínálatában. Illetve jellemzően azért nem teljes a korábban megszokott gyógyászati paletta.

A Szarvasi Gyógyfürdőben november 11. óta minden szolgáltatás szünetelt, azonban január 11-től a gyógyászati kezelések egy része újra elérhető lesz. A balneológiai terápiák közül az orvosi gyógymasszázs, a tangentor, az iszappakolás és a szénsavas kádfürdő válik elérhetővé. Ezen felül a vendégek rendelkezésére áll az összes fizikoterápiás kezelés is. Utóbbiak köre meglehetősen széles, ide tartoznak többek között a galvánkezelések, az ultrahangos kezelések, az interferencia, a diadynamic, az iontoforézis, a szelektív ingeráram, a TENS és a mikrohullámú kezelések is.

A gyógyászatot felkeresőknek vinniük kell törölközőt és papucsot, a belépésnél testhőmérsékletet mérnek, valamint cipőcsere és kézfertőtlenítés is szükséges. Ezen felül be kell tartani a már megszokottnak számító szabályokat, így a távolságtartást és a maszkhasználatot is. A kezelésekkel kapcsolatos további tudnivalókért a gyógyfürdő honlapját érdemes felkeresni.

Arra egyelőre még várnunk kell, hogy országszerte minden fürdőben minden szolgáltatás ismét elérhetővé váljon. A tegnapi bejelentés szerint február elsejéig még biztosan érvényben maradnak a korlátozások. Ebbe beleértve a közfürdőkre és a szállodákra vonatkozó szabályokat is. Könnyen lehet, hogy majd csak akkor lesznek lazítások, amikor már a tömeges oltások is megkezdődnek.

víz alatti ultrahangA gyógyfürdőkben jelenleg elérhető kezelésekről itt írtunk.